ממשלת צ'אד הודיעה כי החזירה להתייעצויות את הממונה על השגרירות שלה בישראל, זאת בעקבות המלחמה ברצועת עזה. מדובר במדינה השביעית שמחזירה שגריר מישראל, אחרי טורקיה, הונדורס, צ'ילה, קולומביה, ירדן ובחריין.

בהודעה המדינה האפריקנית טענה כי המהלך מגיע "בגלל הגל חסר התקדים של אלימות קטלנית, ואובדן חייהם של אזרחים רבים וחפים מפשע בעזה". עוד קראו ל"הפסקת אש שתוביל לפתרון יציב לשאלה הפלסטינית".

מדינה נוספת: צ'אד הודיעה על החזרת השגריר מישראל

צ'אד ממוקמת במרכז אפריקה, וגובלת בלוב, סודן, קמרון וניגריה. מדובר במדינה החמישית בגודלה באפריקה, ובסך הכל חיים בה 15.8 מיליון תושבים, מתוכם מיליון וחצי גרים בעיר הבירה נג'אמנה. המדינה הוקמה בשנת 1960 לאחר שקיבלה עצמאות מצרפת, כשעד היום צרפתית עדיין נחשבת כשפה רשמית לצד השפה הערבית.

ישראל כוננה יחסים דיפלומטיים עם צ'אד במהלך שנות השישים, אבל בשנת 1972 היחסים נותקו עם המדינה המוסלמית בעקבות חילופי שלטון. בינואר 2019 ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז על חידוש היחסים הדיפלומטיים בין המדינות, כשבמשרד החוץ העריכו כי כינון היחסים עם צ'אד סייעו לקידום הנורמליזציה עם סודן ומרוקו שהתרחשו בשנים הבאות.