מבזקים
סרוגים

צפו: צה"ל בעומק הרצועה ביבשה, באוויר ובים

דובר צה"ל חושף את פעילות צה"ל בעזה ע"י כוחות היבשה בשילוב חיל האוויר והים, התקיפות המשולבות הביאו להישגים רבים כפי שציין סגן אלוף ת' "התקיפות הן בעוצמה שארגון הטרור חמאס טרם נתקל בה"

י"ז חשון התשפ"ד
צפו: צה"ל בעומק הרצועה ביבשה, באוויר ובים
צפו: צה"ל בעומק הרצועה ביבשה, באוויר ובים צילום: (תיועד כוחות הקרקע בעזה, צילום: דובר צה"ל)

דובר צה"ל מדווח על הפעילות בעומק הרצועה של כוחות היבשה תוך שילוב כוחות האוויר והים, וכך תואר "במקביל להרחבת הפעילות הקרקעית של כוחות היבשה, מתקיים מאמץ רב זרועי משולב יחד עם זרוע הים וחיל האוויר, על מנת לנטרל איומיים קרקעיים ולפגוע משמעותית בארגון הטרור חמאס".

עוד מוסיף הדובר, כי המידע שמגיע מהשטח מועבר הלאה לתקיפה משולבת של כל הכוחות  "במהלך הפעילויות, מטוסי ומסוקי קרב לצד כלי טיס מאוישים מרחוק, כלי שיט ותותחנים מסייעים לכוחות היבשה בהכוונה ובתקיפות אוויריות בהתאם לצורך המבצעי מן האוויר. כמו כן, המידע שנאסף בזמן אמת מועבר באופן מידי לכוחות האוויר ולכוחות זרוע הים, ועל בסיסו מתבצעות תקיפות משולבות של צה"ל".

מתחילת המלחמה: צה"ל תקף מעל 11,000 יעדי טרור
מתחילת המלחמה: צהצילום: מתחילת המלחמה: צה

חוסלו מחבלים והושמדו עשרות מטרות, עמדות ומוצבים

צפו בשיגורים הקרקעיים בצירוף קולות קשר של סיוע חיל האוויר לכוחות היבשתיים:

בצה"ל דווח על הישגים במתקפות "בתקיפות אלו, הושמדו עשרות מטרות של ארגון הטרור חמאס, ביניהן עמדות תצפית, חוליות ומשגרי נ"ט, כלי שיט ומוצבים צבאיים. כמו כן, חוסלו מחבלים, נמענו חדירות לשטח ישראל וסוכלו אירועי טרור".

מפקד טייסת 105, סגן-אלוף ת' תיאר את התקיפה המשולבת: "חיל האוויר מסייע באש ומהווה מטרייה אווירית וכוח מגן ללוחמים הנמצאים על הקרקע. התקיפות הן בעוצמה שארגון הטרור חמאס טרם נתקל בה. פועלים בשיתוף פעולה הדוק עם זרועות היבשה והים, כתף אל כתף עד הניצחון."

חיל האוויר חיל הים ישראל במלחמה כוחות היבשה כניסה קרקעית לעזה