המכתב האחרון. במכתב ששלח פדיה מרק, שנפל בקרבות מול מחבלי חמאס, לפני כניסתו לרצועת עזה למשפחתו כתב: "משפחה אהובה, ימים מאתגרים עוברים על העם ועל המשפחה שלנו בפרט".
"אנחנו חזקים" כתב פדיה, "עם ישראל חזק, צה"ל חזק! אני שומר עליכם ואתכם בלב. אנחנו הולכים למחוק אותם. "ארדוף אויבי ואשיגם לא אשוב עד כלותם". בסיום מכתבו חותם ומקווה פדיה "נפגש בקרוב בעז"ה, עם ישראל חי".

פדיה מרק הי"ד שסיים קורס קצינים לפני כ-4 חודשים הוא אחיינו של נשיא ישיבת עתניאל הרב בני קלמנזון, ששכל את בנו אלחנן בקרב מול מחבלי חמאס בשבת שמחת תורה.
מרק שכל כאמור את הרב בפיגוע ירי לפני כשבע שנים. באותו פיגוע אימו נפצעה באורח קשה ונזקקה לשיקום שנמשך עד היום. לאחר מספר שנים הוא איבד את אחיו הגדול שלומי שנהרג בתאונת אופנוע בדרך למשימה במסגרת תפקידו במשרד הבטחון.
בעבר הוא סיפר על שירותו הצבאי ועל הרצון להיות קרבי דווקא מתוך השכול: "התגייסתי במרץ 2021. בהתחלה הייתי בגיבוש של סיירת מטכ"ל ואחרי זה התחלתי את המסלול של גבעתי. זה היה אירוע מאוד מרגש. אהיה מ"כ של טירונים בבסיס ההכשרות של גבעתי. אני מקווה להמשיך לקצונה ורואה בשירות בצה"ל ייעוד".

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
א.ב.
עצוב וכואב כל כך . כמו גם על כל שאר החיילים היקרים שנפלו לנו בקרבות העזים מול כוחות הרשע . איזו משפחה מלח הארץ . וכמה טרגדיות .. באמת אין...
עצוב וכואב כל כך . כמו גם על כל שאר החיילים היקרים שנפלו לנו בקרבות העזים מול כוחות הרשע . איזו משפחה מלח הארץ . וכמה טרגדיות .. באמת אין מילים .
המשך 16:11 01.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיהמושקא קילין
בת 19
13:11 01.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי חדד
אדם מיוחד ללא ספק. ה' ינקום את דמו מאויבינו.
11:51 01.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צופית
יהי זכרו ברוך
11:30 01.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר