ראיון לסרוגים

אחיו של החטוף: "אין סיוע הומניטרי ללא תמורה"

בעז מירן אחיו של עמרי שנחטף לעזה טוען בראיון לסרוגים כי איננו בונה על שחרורים נוספים בדרך הצבאית. על הסיוע ההומניטרי: "מתנגדים להעברת סיוע עד שלא ישוחררו החטופים"

אחיו של החטוף: "אין סיוע הומניטרי ללא תמורה"
צילום: בעז מירן אחיו של עמרי שנמצא בשבי בעזה (צילום: לירן וינשטיין, סרוגים)

רחוב קפלן בתל אביב החליף את צבעו בחודש האחרון, היום הוא נצבע בסרטים צהובים וממלאים אותו משפחות החטופים הקוראים לזעקה לשחרור יקיריהם.

בראיון לסרוגים בעז מירן שאחיו עמרי שכעת נמצא בשבי חמאס לאחר שנחטף מקיבוץ נחל עוז מתאר את התחושה בימים אלו, במיוחד לאחר שחרורה של אורי מגידיש שהצליחה להביא להתרגשות בקרב מדינה שלמה.

לדבריו, הוא איננו רואה סיכויים נוספים בעתיד לשחרור חטופים בדרך הזו. "התחושה שלי שזה מעודד, הלחץ הצבאי מזיז את השטח ואפשר להגיע לתוצאות כאלה, נראה שהשיטה הזו לא תוציא עוד חטופים, אי אפשר להסתמך עליה".

video5911195302307565770
video5911195302307565770| צילום: בעז מירן אחיו של עמרי שנחטף לעזה (צילום: לירן וינשטיין, סרוגים)

מתנגדים לסיוע הומניטרי עד שלא ישוחררו החטופים

מירן טוען כי צריך להמשיך להפעיל לחץ נוסף על החמאס וגם על האוכלוסייה האזרחית. "הזרוע השניה שהיא לא פחות חשובה זה הלחץ על האוכלוסייה העזתית. פשוט, אין דבר כזה סיוע הומניטרי ללא תמורה, לא מקובל".

לדבריו, "החטופים שלנו לא מקבלים אפילו זכות לביקור של הצלב האדום, לנרצחים לא היה שום דבר הומניטרי. אנחנו מתנגדים שהממשלה תעביר סיוע הומניטרי לעזה עד שלא נקבל מידע או שישוחררו החטופים".

מחאת משפחות החטופים (לירן וינשטיין, סרוגים)

היום (שלישי) ראש המל"ל צחי הנגבי דיווח כי אין מגעים לעסקה עם הקטארים, בעז מצדו לא תולה את תקוותו בקטאר. "אני לא בונה על הקטארים, אלא על הלחץ שישראל צריכה להפעיל לחץ על החמאס כדי שירד לרצפה ואז לעשות את העסקה. שתי זרועות, הצבאית ולחץ על האוכלוסייה".

ראינו שגלנט ונתניהו נפגשו עם החטופים, מישהו דיבר איתך?

"איתנו לא דיברו, שניהם דיברו עם נציגי משפחות החטופים וזה בסדר"

מחאת משפחות החטופים (לירן וינשטיין, סרוגים)

תגובות

9
7
מחר שלא יקחו ממצריים חוליםתיטפלוצבהם עד
31.10.23

לשחרר את כול השבויים והחטופים אחר כך

6
ניתאי
31.10.23

להתנות את הסיוע בשחרור החטופים. אחרת זה הפקרת החטופים.

5
שוקי
31.10.23

החמאס שרפו תינוק בתנור, ערפו ראשים ולהם היא דואגת. וביבי גם רוצה להגדיל סיוע הומניטרי לעזה. להתנות את הסיוע בשחרור החטופים. אחרת זה הפקרת החטופים.