שר הביטחון יואב גלנט חתם היום (ראשון) על צו מעצר מנהלי לתושב יצהר ופעיל ההסברה ברשת אריאל דנינו. הצו מורה על מעצרו של דנינו, ללא משפט וללא ראיות, לארבעה חודשים.

בארגון חוננו טענו כי דנינו נעצר הלילה בביתו ונלקח תחילה לחקירה בימ"ר ש"י. לאחר שנמסר שיובא בפני שופט בשעות הצהרים, בשעה האחרונה הוציא שר הביטחון צו מעצר מנהלי המורה על מעצרו בבתי הכלא הביטחוניים של המחבלים הערבים – בתי הסוהר מגידו או קציעות.

דנינו פעיל התיישבות ופעיל הסברה ברשת, ועם פרוץ המלחמה הוא סייע לרשויות ומנהל עשרות מתנדבים אשר סורקים את הרשת ומציפים מידע ביטחוני בזמן אמת לכוחות הביטחון. בהחלטה להוציא לו צו מעצר מנהלי, נימק השר כי הדבר נעשה מטעמי ביטחון המדינה ו/או ביטחון הציבור.

הצו המנהלי נגד דנינו

עו"ד נתי רום, המייצג את דנינו מטעם ארגון חוננו, מסר: "מדינת ישראל נמצאת במלחמת השחרור השניה, ולצערנו שב"כ ממשיך את הקונספציה ונלחם באחים במקום באויב, וממשיך לסמן את המתיישבים ביהודה ושומרון כמטרה במקום לפעול כנגד האויב הנאצי הבא לכלותינו. צו המעצר הוצא תוך הטעיית בית המשפט ותוך דריסת החוק".

עם פרסום הידיעה על מעצרו של דנינו, החלה הרשת להתמלא בקריאות בוז כלפי גלנט ואף בפנייה לחיילים המשרתים בדרום ובצפון לחזור הביתה ולהגן על התושבים: "זהו מעצר פוליטי לחלוטין, זה מה שיש לשר הביטחון להתעסק בו כרגע?", "דנינו, אב לארבעה ילדים שאחראי על חמ"ל מודיעין ומרכז עשרות מתנדבים ונלחם במחבלים הנאצים – אותו צריך לעצור?", כתבו הגולשים.