כחלק מהמאבק בטרור, במהלך הלילה (ש) פעלו כוחות הנדסה ולוחמים מגדוד דוכיפת (94), מיל׳(967) ומג״ב במחנה הפליטים עסכר שבעיר שכם, והרסו את בית המחבל שרצח את בנות משפחת די נרצחו לאה (לוסי), מאיה ורינה הי"ד, שנרצחו בפיגוע הירי בבקעת הירדן לפני שבעה חודשים.
במהלך הפעילות מחבלים השליכו מטענים וירו לעבר כוחותינו שהשיבו באש. ישנו מחבל אחד כבר הרוג ועוד מספר פצועים. בנוסף החרימו הכוחות נשק m16 שנמצא במרחב לאחר שנפל מחמוש. מדובר על הריסת בית חמישית מתחילת המלחמה.
כפי שפורסם בשבוע שעבר צה"ל הודיע כי יהרוס את בתי המחבלים שביצעו את הפיגועים בעלי ובצומת חמרה בו נרצחו שלוש הבנות ממשפחת די יהרסו. על פי הודעת צה"ל, ייהרס בית המחבל מהנד שאחדה בכפר עוריף שביצע ב-20 ביוני 2023 את פיגוע ירי בתחנת דלק ובמסעדה בסמוך ליישוב עלי, בו נרצחו ארבעה אזרחים ישראלים ונפצעו נוספים. כמו כן, הודיע הצבא על הכוונה להחרמת והריסת בית המחבל ח'אלד צבאח, שביצע יחד עם המחבל את פיגוע הירי.
בנוסף, לפני כחודשיים ב-13 ביוני מיפו לוחמי צה"ל את ביתו של מעאד' אלמצרי לצורך בחינת הליך הריסתם. נמסרה היום (רביעי) הודעה על הכוונה להחרים ולהרוס את הבית בו התגורר המחבל חסן קטנאני. המחבל, שרצח את בנות משפחת די יחד עם המחבל הנוסף מעאד' אלמצר.

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
יהושע
טוב מאוחר מאשר לעולם לא ,לדעתי ניתן בשבע ימים להרוס בית עם כול משפחת המחבל לגרש בלי שטויות של בגץ ראה כתבה של קלמן מי סייע לחמאס בפסקי דין הזויים
10:11 29.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מריו
כל כך הרבה זמן היה צריך עד שהוחלט בושה
09:55 29.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר