בעקבות הביקורת שנמתחה על רוסיה לאחר שדווח כי משלחת אנשי חמאס הגיעו לביקור רשמי, הרוסים מגיבים לטענות (שישי) ואומרים כי מדובר בעיוות המציאות וכי הם רואים צורך בקיום קשרים עם כלל הצדדים.
כפי שפורסם אתמול סוכנות הידיעות הרוסית RIA דיווחה כי משלחת של חמאס נחתה לביקור רשמי במוסקבה. לפי הדיווח, מי שעומד בראש המשלחת הוא מוסא אבו מרזוק, המשמש כסגן ראש הלשכה המדינית של ארגון הטרור.
רוסיה: "אנו רואים צורך בקיום קשרים עם כלל הצדדים"
במשרד החוץ הישראלי תקפו את התנהלות הרוסים. "ישראל רואה בהזמנת בכירי החמאס למוסקבה צעד מגונה הנותן רוח גבית לטרור ולגיטימציה למעשי הזוועות של מחבלי החמאס" אמרו. בדבריהם דרשו ממשלת רוסיה לגרש את מחבלי החמאס באופן מיידי.
בשגרירות הרוסית בישראל הגיבו: "מגנים בחריפות שימוש בטרור, לרבות הרג אזרחים, חטיפת נשים, ילדים וקשישים – שיש לשחררם. המטרה היא לעצור את שפיכות הדמים. מתנגדים לטענות שאנו תומכי טרור, זה עיוות המציאות"
במקביל דווח בתקשורת הרוסית כי סגן שר החוץ של רוסיה, מיכאיל בוגדנוב, נפגש עם "ההנהגה הפוליטית" של חמאס בקטאר. לפי הדיווחים, הדיון עסק בסוגיית החטופים המוחזקים כעת ברצועת עזה, וכן במאמצים הרוסיים להפסקת אש בעזה, והכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה.
דובר הקרמלין פסקוב הגיב לטענות: "נציגי חמאס נפגשו במשרד החוץ, לא בקרמלין. אנו רואים צורך בקיום קשרים עם כלל הצדדים ונמשיך בשיח עם ישראל"
מה דעתך בנושא?
10 תגובות
0 דיונים
ורד, תל אביב
פוטין וכל חברי ממשלתו הינם פושעי מלחמה. מה הפלא שיזמינו אליהם פושעי מלחמה וטרור. הם בצד הרע יחד עם איראן וסין. מאחלת להם שינסו אותם גם בפעילות טרור כזו.
12:20 29.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמיר
בשואה הצלתם יהודים, תמכתם באו״ם בהקמת בית לאומי לעם היהודי. אל תקלקלו את ההיסטוריה. תהיו בצד המוסרי. לאורך הסטוריית העם היהודי זה השתלם לאלו שתמכו בה
10:31 29.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שייקה
שנה דרכיך פוטין .לך לבית הכנסת הקרוב ותן צדקה ,אחכ הפוך צד ופעל למען העם היהודי .
09:27 29.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אי
אין הבדל בין החמאס לרוסים. הם אנסים ,רוצחים, חוטפים.
22:26 28.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גבי
פוטין כמו טראמפ, הקשרים הכי טובים של ביבי מבין מנהיגות העולם
17:52 27.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
להוריד
להוריד בסיסי חיל אוויר רוסים בסוריה מטוסים איראני נוחתים שם. נגמר הסיפור של רוסיה כל הכוח הצבאי שלהם כרגע באוקראינה שיעשו שרירים על צ'צניה לא עלינו.
17:35 27.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נאצי בהמה
פוטין פוטה דמדרה
15:57 27.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
אתם,חתיכת אשפה רוסית מדברים?אתם רוצחי תינוקות ומשמידי ערים
15:31 27.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוחם
אני מניח שאם היטלר היה חי גם אותו פוטין היה מזמין ואומר "יש צורך לדבר עם כל הצדדים". החמאס הם לא "צד" של אף אחד ולאף אחד. מבחיל איך...
אני מניח שאם היטלר היה חי גם אותו פוטין היה מזמין ואומר "יש צורך לדבר עם כל הצדדים". החמאס הם לא "צד" של אף אחד ולאף אחד. מבחיל איך פוטין מתנהג. רוסיה הפכה את עצמה לאויב העם היהודי. מה שמעניין, שלאורך הלחימה באוקראינה (יימח שמה" ) פוטין טען שהם "נאצים". פוטין, הפכת עצמך לתומך נאצים.
המשך 14:24 27.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מק
ממליץ להיביר תמיכה גלויה למתנגדי פוטין אולי קצת נשק האיש הזהחייב ללכת מהעולם
13:41 27.10.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר