חמישה כתבי אישום נוספים הוגשו הבוקר (יום ג') נגד תושבי המדינה שפרסמו דברי שבח ועידוד לטרור או הסתה לטרור

וכך נמסר "זה השבוע השלישי למלחמת "חרבות ברזל", שהפרקליטות החלה להיאבק בתופעות ההסתה לטרור, התמיכה בו והסיוע לו. במקביל, מבקשת הפרקליטות לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים.

כתבי אישום אלה מצטרפים ל-12 כתבי אישום דומים שהוגשו מתחילת הלחימה. כתבי האישום אושרו על ידי היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה.

דברי שבח, אהדה ועידוד מעשה טרור

ואלו כתבי האישום שנמסרו: פרקליטות מחוז צפון הגישה, כתב אישום נגד דאנה חמדיה, תושבת נוף הגליל בשנות ה-20 לחייה, בגין הסתה לטרור וגילוי הזדהות עם ארגון טרור. היא נאשמת שפרסמה בחשבון הטיקטוק שלה, לו כ-225 אלף עוקבים, מספר סרטונים המביעים את הזדהותה עם ארגון טרור. ב-11 באוקטובר העלתה חורי לחשבונה סרטון "לייב" מסית, שבו קראה לציבור הערבי "להתעורר ולעשות משהו, אנחנו כערבים", בו צפו כ-1,000 עוקבים.

עוד קודם למלחמה, בשנת 2021 ובמהלך מבצע "שומר החומות", פרסמה חמדיה בחשבון הטיקטוק שלה סרטון בו היא נראית קורעת דגל ישראל שהיה תלוי בכיכר ציון עם סכין שהחזיקה שלא כדין. נוסף לכך, החזיקה הנאשמת במועד נוסף בנשק שלא כדין. עבירות אלו נוספו לכתב האישום שהוגש נגדה.

"יבורכו שבורי מגבלות הגבול"

בנוסף, פרקליטות מחוז חיפה הגישה, כתב אישום נגד יוסף דיאב, תושב חיפה בשנות ה-30 לחייו. בבוקר פתיחת המלחמה, לדוגמה, כתב: "אלוהים יברך אותם/ הגברים של הדרום/ שותי המוות יבורכו/ שוברי מגבלות הגבול".

בפרקליטות מחוז ירושלים הוגש כתב אישום נגד שיימא הנדי, תושבת ירושלים בשנות ה-20 לחייה. היא נאשמת שפרסמה בדף הפייסבוק שלה כך: בבוקר פתיחת המלחמה עדכנה את תמונת הפרופיל לתמונתה שלה, כשברקע מסגד אלאקצא, תוך שהוסיפה את הכיתוב: "היום הכי גדול בדורנו" עם לבבות ירוקים, "בוקר טוב לעם של הגיבורים, בקרוב תמונת השחרור" עם דגל פלסטין, וכן ציינה את התאריך "7.10.2023".

יממה לאחר מכן, פרסמה סרטון שבו מתקהלים המוני אנשים, החוגגים ורוקדים יחד עם דגלי פלסטין ליד מסגד אל-אקצא, לצד הכיתוב: "אם בא ניצחונו של אללה והניצחון, תפילותיכם", עם לב ירוק ודגל פלסטין.

"תן לנו עוד כח עד שנדרוך על הלבבות שלהם"

עוד הוגש בפרקליטות מחוז ירושלים, כתב אישום נגד איה תמימי, תושבת ירושלים בשנות ה-20 לחייה. היא נאשמת שפרסמה בחשבון האינסטגרם שלה מספר "סטוריז" בהם פרסומי אהדה ועידוד למעשה טרור, וכן דברי תמיכה והזדהות עם ארגון החמאס. באחד מהם, פרסמה שתי תמונות של לוויות של יהודים שנרצחו במעשה הזוועה ההמוניים, בתמונה העליונה נראים חיילים בוכים על קבר בית עלמין, ובתמונה התחתונה נראה בחור חבוש כיפה מחזיק אלונקה שעליה גופה מכוסה בכיסוי של מגן דוד. מעל התמונות רשמה הנאשמת:

"העצים אלוהים, את העצב שלכם, והירבה את הלוויות שלכם, ופילג את עמכם, והגביר את כאבכם, מראה כזה משמח (אמן). כמו כן, פרסמה משפט באנגלית: "מוות לישראל. מוות לחסרי הצדק".

כתב אישום האחרון לבינתיים, הוגש נגד אדהם עכארי, תושב ירושלים כבן 19,  הוא נאשם שפרסם בחשבון האינסטגרם שלו שלושה "סטוריז" , בהם כתב, בין היתר: "אלוהים, תן לנו עוד כוח עד שנדרוך על הלבבות שלהם". בפרסום אחר, לצד תמונתו של השייח' אחמד יאסין, כתב: "חבורה של ילדים שלמדו על חציר וכעת הפכו לגדולים, יא שייח'", עם סמלון של לב ירוק. לכתב האישום נוספו אישומים בגין פרסומים מסיתים שפרסם לפני המלחמה, כמו למשל לאחר פיגוע שאירע ב-27 בינואר בנווה יעקב.

"הפרקליטות תפעל גם אם מדובר בפרסום בודד"

מתחילת המלחמה הוגשו בסך הכל 17 כתבי אישום בגין הסתה ועידוד מעשי טרור.

הפרקליטות מוסרת כי היא החליטה לזרז את ההליכים וכך היא מציינת "חקירתם המהירה של המקרים והגשת כתבי האישום הם פועל יוצא של הנחיית פרקליט המדינה לפתוח בחקירה, לעצור ולהעמיד לדין כל מי שמפרסם דברי שבח חמורים ותמיכה במעשי הזוועה, הנוגעים באופן ישיר לאירועי התקופה. הפרקליטות תפעל במלוא הכוח נגד כל מי שיביע שבח או אהדה למעשי טרור או יזדהה עימם – גם אם מדובר בפרסום בודד, בהנחה שהוא חמור ונוגע באופן ישיר לאירוע התקופה".