לשכת ראש הממשלה הודיעה כי נשיא צרפת עמנואל מקרון יגיע לישראל ביום שלישי הקרוב בהזמנת ראש הממשלה בנימין נתניהו.
מאז ה-7 באוקטובר ומתקפת חמאס על ישראל ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, נשיא צרפת, עימנואל מקרון, מדבר בשתי השפות, לפעמים בעד ולפעמים נגד.
בתקשורת הצרפתית דיווחו כי "עמנואל מקרון שוקל את היתרונות והחסרונות של ביקורו בישראל. אחרי ג'ו ביידן, בעלת הברית הגדולה של ישראל וערבה לבטחונה, אחרי אולף שולץ, שארבעים שנה אחרי השואה עדיין מספק תמיכה בלתי פוסקת לישראל, הגיע באופן הגיוני תורו של עמנואל מקרון, שעולה כמנהיג אירופה. בלשכת הממשלה התקבלה ההחלטה העקרונית. הדבר היחיד שחסר הוא התאריך, שמשתנה בהתאם להתלבטויותיו של הנשיא".
"הביקור יכול ללבות את המצב בצרפת"
עוד פורסם כי "מקרון מכין, בלי למהר, את ביקורו בישראל וכי הוא מקווה שהמסע יאפשר לו להשיג התקדמות הומניטרית ודיפלומטית, לאחר ביקוריהם של אולף שולץ, ג'ו ביידן ורישי סונק. זהו תרגיל פוליטי מסוכן, כיון שהוא יכול ללבות את המצב הפנימי של צרפת". אשר מלאה במוסלמים תומכי פלסטין.
התקשורת הצרפתית מעלה את לבטיו של מקרון "לנסוע לישראל, או לא? מתי? ולאיזו מטרה? עמנואל מקרון שוקל את הפרויקט, מעריך את הסיכונים והיתרונות. מהסס ומתכונן במקביל, כשישראל מתכוננת לצאת למתקפה קרקעית בעזה"
עוד נמסר כי בביקורו הרשמי באלבניה, ביום שלישי האחרון הודה נשיא צרפת כי הוא יכול לבקר בישראל "בימים הקרובים" וגם "בשבועות הקרובים". עוד הוסיף מקרון "הרצון שלי הוא להיות מסוגל לנסוע כשנוכל להשיג הסכם קונקרטי או בדיון על עצירת ההסלמה, או בנושאים הומניטריים ובאופן רחב יותר על הכל".
כאמור לאחר ההתבטויות נשיא צרפת יגיע לישראל ביום שלישי הקרוב, כך על פי לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים