מבזקים
סרוגים

המשטרה תמנע כניסת קהל להילולת רחל אימנו

על פי הנחיות המשטרה ופיקוד העורף, בהן לא תותר התקהלות ציבורית בשטח פתוח, תימנע כניסת מבקרים לקבר רחל ותבוטל ההילולה לקהל הרחב. במקומה יתקיימו משדרים מיוחדים מתוך הציון של הרבנים הראשיים

המשטרה תמנע כניסת קהל להילולת רחל אימנו

בעקבות המצב הבטחוני ברחבי הארץ, הודיעה משטרת ירושלים להנהלת המרכז הארצי למקומות הקדושים על ביטול הילולת רחל אימנו שתוכננה להתקיים בימים ד' ו- ה" הקרובים (י'-י"א בחשון) .

בהודעת המשטרה עליה חתם מפקד תחנת עוז של משטרת ישראל נמסר: " כי לאור המצב הבטחוני ובהסתמך על הנחיות פיקוד העורף האוסרות התקהלויות במרחב הפתוח, בוצעה הערכת מצב בפיקוד מחוז ירושלים ובסיומה הוחלט שלא לאשר את קיום ההילולה"

כוחות הביטחון ייערכו בהיערכות מבצעית למניעת כניסת קהל למרחב הקבר כשבמקביל קווי השירות לקבר רחל יופסקו בשעות אלו.

בוטלו הטקסים הממשלתיים לזכר רצח רבין
בוטלו הטקסים הממשלתיים לזכר רצח רביןצילום: בוטלו הטקסים הממשלתיים לזכר רצח רבין

יום שידורים מיוחד מתוך קבר רחל

עוד מוסיף המרכז למקומות הקדושים כי הוא יערוך יום שידורים מיוחד מתוך קבר רחל בו יישאו הרבנים הראשיים לישראל ושורת רבנים ואישי ציבור דברי חיזוק והתעוררות. למחרת יתקיימו הרצאות לנשים ע"י רבניות ומרצות על דמותה של רחל אימנו.

במרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים ביקשו להדגיש כי "לא תתאפשר שום הגעת קהל לאזור הקבר בשל הוראת משטרת ישראל ופיקוד העורף עקב המצב הבטוחני וכי על הציבור להשמע בקפדנות להוראת גורמי הביטחון".

 

 

הילולה ישראל במלחמה משטרת ישראל רחל אימנו