מבזקים
סרוגים

בוטלו הטקסים הממשלתיים לזכר רצח רבין

לראשונה מאז הרצח בוטלו הטקסים הממשלתיים לזכרו של רה"מ יצחק רבין ז"ל, זאת בעקבות המלחמה והמצב הקשה ביישובי העוטף

יהודה קליין | חדשות סרוגים
ז' חשון התשפ"ד
בוטלו הטקסים הממשלתיים לזכר רצח רבין
בוטלו הטקסים הממשלתיים לזכר רצח רבין צילום: צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת

ישראל במלחמה. בעקבות המלחמה והמצב הבטחוני ברחבי המדינה הודיעו הבוקר (ראשון) במרכז רבין כי כלל הטקסים הממשלתיים לזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל שנרצח יבוטלו.

בחודש שעבר לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיעה למארגני הטקס הממלכתי כי נתניהו לא יגיע לטקס. על פי פרסם של ירון אברהם בחדשות 12, גורמים בלשכה הבהירו זאת למארגנים וציינו כי אין צורך שיישמרו לו מקום בשורת המכובדים באזכרה שתיערך בתאריך העברי של הרצח, בשבוע הבא. עוד דווח כי הגורמים בלשכת רה"מ הסבירו, כי הימנעותו מלהשתתף בטקס, נובעת בעקבות ה-'פוליטזציה' שמאפיינת את האירוע.

יאיר לפיד: כך המלחמה בעזה צריכה להסתיים. צפו
יאיר לפיד: כך המלחמה בעזה צריכה להסתיים. צפוצילום: יאיר לפיד: כך המלחמה בעזה צריכה להסתיים. צפו

מיכאלי: "הטקס יהיה מכובד יותר בלעדיו"

מי שמיהרה להגיב לדיווח זאת, יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי שעקצה את נתניהו ואמרה: "לשם שינוי, החלטה טובה של נתניהו. אין שום סיבה שהאיש שהסית נגד רבין יגיע לטקס הזיכרון לרצח רבין. הטקס יהיה מכובד וממלכתי יותר בלעדיו".

יום הזיכרון לרצח רבין יצחק רבין ישראל במלחמה