התעלם מתחקיר צה"ל: מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש תקף בחריפות את הרג הפלסטינים בבית החולים  אלמעמדני  בעזה שהתרחש כתוצאה משיגור כושל של הג'יהאד האיסלאמי.

בציוץ בעמוד הטוויטר שלו כתב גוטרש, "אני נחרד מההרג של מאות אזרחים פלסטינים בתקיפה בבית חולים בעזה היום, אותו אני מגנה בחריפות". יש לציין כי גוטרש לא ייחס את הפגיעה בבית החולים לארגון הטרור כפי שפרסם צה"ל.

גוטרש: "לשחרר מיידית את החטופים מעזה"

גוטרש בדבריו טען כי "המתקפה של חמאס לא יכולה להצדיק ענישה קולקטיבית". כמו כן הוא קרא לשחרור מיידי ללא תנאים של כלל החטופים הישראלים מהרצועה ובמקביל דרש מישראל שתאפשר באופן מיידי הכנסת ציוד הומניטרי לרצועה. "לאפשר מיידית גישה בלתי מוגבלת לסיוע הומניטרי כדי לתת מענה לצרכים הבסיסיים ביותר של תושבי עזה, שרובם המכריע הם נשים וילדים".

כפי שפורסם, צה"ל ביצע תחקיר לפגיעה בבית החולים בעזה וקבע כי ההרג נגרם בעקבות שיגור כושל של הג'יהאד. "מתחקיר מקיף והצלבת כלל המערכות המבצעיות והמודיעיניות, עולה בברור כי צה״ל לא תקף את בית החולים בעזה" מסר דובר צה"ל והוסיף כי "בית החולים נפגע כתוצאה משיגור כושל של ארגון הטרור גא״פ".

תא"ל דניאל הגרי הוסיף: "ארגוני הטרור ברצועת עזה יורים ללא הבחנה לעבר ישראל, מסכנים ופוגעים גם בתושבי רצועת עזה. מאז תחילת המלחמה שוגרו כ-450 רקטות על ידי ארגוני הטרור שנפלו בשטח הרצועה".

לאחר פרסום הממצאים של צה"ל, ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב: "שכל העולם ידע: המחבלים הברברים בעזה הם אלה שתקפו את בית החולים בעזה, ולא צה"ל. מי שרצח באכזריות את ילדינו, רוצח גם את ילדיו".

".