ראש אגף המודיעין האלוף אהרון חליוה פרסם היום אגרת לחיילי החיל, בה הודה בכשלון שהביא למתקפת הפתע של חמאס על ישובי עוטף עזה.
חליוה קובע כי מתקפת הפתע של חמאס הצליחה בעיקר בשל כשל מודיעיני: "בכל ביקוריי ביחידות אמ"ן באחד עשר הימים האחרונים, שבתי והדגשתי כי ראשיתה של המלחמה בכישלון מודיעיני. אמ"ן תחת פיקודי כשל במתן התרעה למתקפת הטרור שביצע חמאס. לא עמדנו במשימה החשובה ביותר שלנו, וכראש אמ"ן אני נושא באחריות המלאה לכישלון".
"את אשר נדרש לתחקר, נתחקר באופן העמוק והנוקב ביותר ונסיק את המסקנות. אבל כעת, לנגד עינינו ניצבת משימה אחת בלבד – להשיב מלחמה ולנצח בה!"


על המלחמה הקרובה, אומר חליוה: "זו לא תהיה מלחמה קצרה. צפויים לנו עוד ימים מורכבים. התקופה הקרובה תהיה מאתגרת באופן שלא הכרנו מזה שנים רבות. נידרש למקצועיות, למצוינות ולתבונה ולא פחות מכך למנהיגות, לנחישות ולחוסן. רק כך נוכל לאתגר שלפנינו. וננצח".






תגובות
בסיום המלחמה יבואו חיילים להעיד ואתם תידפטו צראשון המפרדים הזוטרים ועק האחרון מבניהם
לך יש 30% 70% לביבי ולמדיניות שהוביל ב ב15 השנים האחרונות
להוציא את ביבי מתהליך קבלת ההחלטות אני בהחלט בעד שקט כשיורים אבל כשאני אומר שישראל צריכה להוציא את ביבי עכשיו מהובלת המלחמה אני יודע מה אני אומר. ביבי שוב מתחבא ומתערבב עם הקהילה הבין לאומית במלחמה שבאים לפה כדי לעקב אותנו ולמען הפוליטיקה הפנימית שלהם. די לטמטום שלנו, די. שוב הסגנון הרופס שלו , המופקר שלו וההססני משתלט על רוח הקרב. אני חוזר ואומר, תעיפו את ביבי ותחזירו את הסכין בין השיניים . ביבי עושה הכול כדי לזרוע בכם חששות. שוב הוא מאפשר לאינטרסים האמריקאים להכתיב את הקרב ואת מה שנכון עבורם ולא מה שמתאים לאינטרסים שלנו. כשהגויים יבינו שאנחנו באמת קטלניים הם יכבדו אותנו