חדשות

היום השמיני: מטחים למרכז, פצצות מרגמה מלבנון

סיכום חדשות השבת: בצל הלחימה הנמשכת בעוטף עזה, מחבלים שיגרו מטחים כבדים לעבר הר דוב בגבול הצפון. ראש הממשלה ביקר לראשונה בבארי וצה"ל ממשיך לחסל את מתכנני הטבח

היום השמיני: מטחים למרכז, פצצות מרגמה מלבנון
צילום: (צילום: עטייה מוחמד, פלאש 90)

חדשות השבת מלחמת חרבות ברזל: צה"ל זיהה 30 שיגורים לעבר הר דב מלבנון והגיב בתקיפת מקורות הירי, וגם חוליה שניסתה לשגר נ"ט.

במקביל מטחים כבדים לסביבות נתב"ג, אשדוד אשקלון. ארבעה נפצעו מפצצת מרגמה בעוטף עזה, שניים במצב קשה.

נתניהו סייר לראשונה מאז הטבח בקיבוצים בדרום הוא קרא לקרוא לעוטף "חבל התקומה". תושבי צפון הרצועה קיבלו הודעות שבהן נדרשו לעזוב מיד אך החמאס רוצה "מגן אנושי", גם בתי חולים התבקשו להתפנות. צה"ל ושב"כ חיסלו בכיר ששוחרר בעסקת שליט ופיקד על כוח במתקפת הטרור. בעזה מדווחים על 2,215 הרוגים מפרוץ המלחמה.

לפחות 1300 נרצחים ונופלים מאז פרוץ המלחמה, כ-120 ישראלים נחטפו.

דובר צה"ל מסר כי כוחות צה״ל נערכים להרחבת ההתקפה לאחר שלוחמי צה"ל ניהלו בימים האחרונים קרבות אל מול מחבלים ביישובים ובמוצבים השונים ברחבי עוטף עזה.

(דובר צה"ל)

הלוחמים פעלו באומץ לב ובנחישות, על מנת להשיב את השליטה ביישובים ובמוצבים ותפסו אמצעי לחימה רבים שהיו ברשות המחבלים, תוך פינוי פצועים שנפגעו.

כעת, כוחות צה"ל, בגיבוי מאמץ לוגיסטי נרחב ובהשלמת גיוס מילואים של מאות אלפי משרתים, נערכים למימוש מנעד רחב של תכניות אופרטיביות התקפיות אשר כוללות בין היתר תקיפה משולבת ומתואמת מהאוויר, מהים ומהיבשה.

56e5d3fe-8a13-4cf9-b88d-18c0a2948481

במקביל, זרוע היבשה ואגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה פועל כעת להכנת כוחות צה"ל להרחבת הלחימה. כחלק מההיערכות הלוגיסטית, האגף הקים מרכזי לוגיסטיקה קדמיים (מל"ן) במטרה לאפשר לכוחות הלוחמים להצטייד במהירות ובאופן מותאם לצרכיהם. בימים האחרונים הועברו הכלים הנדרשים ללחימה לריכוזי הכוחות, ובשלב זה היחידות השונות של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה עמלים על השלמת כשירותם של הכלים וציודם באמצעי לחימה מתקדמים, בהתאם לצורך.

6ee14906-54b9-458c-9427-1c7726a69bee
6ee14906-54b9-458c-9427-1c7726a69bee

גדודי וחיילי צה"ל פרוסים בכל רחבי הארץ וערוכים להעלות את המוכנות לקראת השלבים הבאים של המלחמה – בדגש על פעולת יבשה משמעותית.

(דובר צה"ל)

תגובות