מפכ״ל המשטרה קיים הבוקר (ראשון) ישיבת הערכת מצב מיוחדת. על פי הודעת המשטרה, המפכ״ל הנחה את כלל המפקדים להמשיך לדאוג לשמירה על דריכות מבצעית גבוהה בכלל מחוזות המשטרה והדגיש כי הכוננות מחשש לפיגועי פח״ע בכל רחבי הארץ נמצאת במדרג הגבוה ביותר.

כמו כן, המפכ״ל הודה לקצינים ושוטרים בגימלאות שיצרו קשר עם משטרת ישראל וביקשו להצטרף ולסייע במשימות השונות במהלך ימי הלחימה. היום תשלים משטרת ישראל את הליך הגיוס של הגימלאים שביקשו להצטרף למשימה.

(צילום: דוברות המשטרה)

"ממשיכים באיתור שוטרים מנותקי קשר"

לדברי המפכ״ל: ״בשם משטרת ישראל אני משתתף בצער המשפחות השכולות ויחד עם הטיפול והליווי במשפחות השוטרים ולוחמי מג״ב שאיבדו את יקיריהם , אנחנו כמשטרה וביחד עם צה״ל , ממשיכים בחיפושים אחר שוטרים מנותקי קשר מאז אתמול".

עוד אמר: "ביממה האחרונה היינו עדים לשורה ארוכה של אירועים בהם אנשינו פעלו בגבורה , חילצו חטופים ונצורים , חיסלו מחבלים תוך חתירה למגע וסיכון חיים ופעלו בזירות נפילת הרקטות בכל רחבי הארץ.

לסיום ציין: "גם בשעה זו יש עדיין מוקדים בדרום שיש חשש כי נמצאים בהם מחבלים ולכן יש להמשיך ולשמור על ערנות , למלא אחר הנחיות פיקוד העורף ולדווח בזמן אמת למוקד 100 על כל אירוע חריג״.

מהמשטרה נמסר: "אנו שבים ומבקשים מהציבור להישמע להנחיות כוחות הביטחון ולדווח למוקד 100 המתוגבר של המשטרה או לשוטרים הפרוסים בשטח על כל אירוע חריג. באזורי הלחימה יש להישאר במרחבים המוגנים , להימנע מהגעה לזירות ולא לגעת בשרידי רקטות העשויים להכיל חומר נפץ וכיו".

(צילום: דוברות המשטרה)