שרת המשפטים והפנים לשעבר, איילת שקד, מתייחסת למתח סביב עריכת ההקפות במרחב הציבורי במהלך חג שמחת תורה, וקוראת למפגינים לא לפגוע באווירה במיוחדת של החג.

שקד פרסמה תמונה שלה מהכנסת ספר תורה, וכתבה: "נולדתי וגדלתי בת"א. אני מכאן. הקפות בשמחת תורה היו תמיד אירוע משמח של כולם. חילוניים, מסורתיים ודתיים ביחד. התהלוכות, הצבעוניות, תחושת השיתוף, השמחה המיוחדת שמגשרת על כל פער שמתקיים בימים אחרים. אני מבקשת שתשאירו את זה. בדיוק ככה".

שקד ציינה: "לרקוד ברחובות תל אביב עם ספר תורה זה מרגש ומרומם. ילדים קטנים מסתובבים עם דגלים וממתקים, בחורים צעירים מניפים את ספרי התורה אל על. זה נוף ילדותי. וזה גם הנוף שאני מבקשת להשאיר לילדיי ובבוא היום לילדיהם. בואו נשמור על זה. ביחד. חג שמח".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השרה איילת שקד בהקפות שניות. ארכיון

נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר מוקדם יותר הבוקר דברים דומים: "עוד כילדים בשכונה תל אביבית לא דתית חגגנו את מנהג ההקפות המשמח והמאחד באהבה וכבוד הדדי, וכך עוד אלפי אלפים כמונו בכל הארץ. אלה אירועים אמיתיים, כנים ומקרבים של אהבת ישראל, שהפכו לנחלתם של כל חלקי העם. תמיד הרגשתי שזה חלק עמוק ומלכד בזהות האישית והלאומית שלנו".

"השנה, בחגי תשרי התשפ"ד חווינו בכאב גדול מספר אירועים של מניעת תפילה; אירועים שחרכו את הלב והיו בלתי נתפסים ובלתי מתקבלים על הדעת. לקראת ההקפות שנציין הערב ומחר בכל רחבי הארץ, אני פונה אישית אליכם, אזרחיות ואזרחי ישראל, לכל אחת ואחד מכם, וקורא לנהוג בהתחשבות, בהכלה, בכבוד ואהבת ישראל בזמן ההקפות ובכלל, ולאפשר לכולנו, יחד, את תחושת החג והשמחה. בלי פרובוקציות, בלי הפרעות, בלי ריבים".

"בואו נחליט – די להרמת קול, די להרמת ידיים! בשמחת התורה עלינו לשים את המחלוקות בצד ולשוב לשמחה הטהורה והזכה של התחלת השנה החדשה ועמה סבב הקריאה בפרשות השבוע. חג שמח".