במהלך ביקור של שר התקשורת ד״ר שלמה קרעי בסיור ביריד ספרים בינלאומי בערב הסעודית, קורא בספר תורה בין כ- 500 שנה, את הקריאה בתורה של חג הסוכות, שבה בדיוק ספר התורה היה מכוון בתצוגה ביריד: ״בחמישה עשר יום לחודש השביעי הזה חג הסוכות שבעת ימים לה'"

הקריאה בספר התורה הגיעה יום אחרי שהשר הציג את ארבעת המינים בעת התפילה שקיים בבית כנסת מאולתר במלון בבירת הממלכה.

בהודעה שהוציא כתב קרעי: ״וְכַוִּין פְּתִיחָן לֵהּ בְּעִלִּיתֵהּ נֶגֶד יְרוּשְׁלֶם וְזִמְנִין תְּלָתָה בְיוֹמָא הוּא בָּרֵךְ עַל בִּרְכוֹהִי וּמְצַלֵּא וּמוֹדֵא קֳדָם אֱלָהֵהּ״ (דניאל ו יא) – חלונות היו פתוחים בביתו של דניאל כלפי ירושלים לתפילה. גם כאן בריאד זכינו להתפלל עם חלונות פתוחים לכיוון ירושלים. מועדים לשמחה".

לפני קרעי, השר כץ ביקר בממלכה הסעודית

לפני יומיים שר התקשורת נחת הלילה בריאד, כשהוא מוביל את המשלחת הישראלית הרשמית הראשונה שמגיעה לביקור במדינה. המשלחת כוללת 14 חברים, ביניהם יו״ר ועדת הכלכלה דוד ביטן, מנכ״ל ומשנה למנכ״ל משרד התקשורת, ראש מטה השר ודובר השר, מנהלת קשרי החוץ, נציגי מנהל הדואר ומשרד החוץ.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שלמה קרעי וספר התורה (צילום: דוברות השר)

בשבוע שעבר ביקר השר חיים כץ בממלכה. במסגרת ביקורו בריאד נפגש השר מנהיגים ממספר מדינות בעולם, בהם כאלה שאין לישראל יחסים רשמיים איתם. כץ סיכם את ביקורו: "עשינו סדק בקיר. בשנה האחרונה פעלתי לשדרוג מעמדה של ישראל בארגון התיירות של האו"ם, והיא הפכה לשותפה פעילה עם תפקיד רישמי. מאמציו של רה"מ בנימין נתניהו והמעמד החדש של ישראל בארגון, פתחו את שערי סעודיה".