ביהמ"ש אשם בקרע בעם

רוטמן תוקף: "אין היום לממשלה יועצת משפטית"

במהלך כנס בביתו של מועמד לראשות המועצה האזורית קדומים, אמר רוטמן: "הקרע התחיל כאשר בית המשפט לקח על עצמו את היכולת לפסול חוקים בצורה פוליטית ובוטה"

(שמחה רוטמן בביתו של עוזאל ותיק (צילום: תומר דואני))

חבר הכנסת שמחה רוטמן, יו"ר ועדת החוקה התארח אמש באירוע שיח פתוח עם מעל 200 מתושבי קדומים בסוכתו של עוזאל ותיק מועמד לראשות המועצה. במהלך האירוע אמר רוטמן: "האשם בקרע החברתי הוא בית המשפט. הקרע התחיל כאשר בית המשפט לקח על עצמו את היכולת לפסול חוקים בצורה פוליטית ובוטה".

לשאלה באשר לפיטורי היועצת המשפטית לממשלה השיב רוטמן כי "נכון להיום אין לממשלת ישראל יועצת משפטית. יש מישהי שנושאת בטייטל הזה, לא ברור מה היא עושה, אבל ייעוץ משפטי בפועל – פשוט אין".

רוטמן התייחס לסוגיית מינוי השופטים ואמר כי עצם העובדה שברור לכולם שהנשיאה חיות לא הצביעה למי ממפלגות הקואליציה זו בעיה. "השופטים חייבים לשפוט לפי החוק ולא לפי דעתם האישית. המצב היום הוא רחוק מאוד מכך. יש אנשים שמניתי לשופטים, למרות שידעתי שעמדתם הפוליטית שונה משלי ודחפתי למנות אותם כי הם מתנהלים לפי החוק ולא לפי האג'נדה שלהם.

שופט טוב זה שופט שאני צריך להאמין שהוא לא ישתמש בתפקידו כסוכן כאוס. בסוף איך המרחב הישראלי צריך להיות, זו לא שאלה משפטית ש- 15 איש יחליטו בשבילנו. ואת זה היום כל הציבור מבין. אלו שמעוניינים שאותם 15 אנשים יחליטו בשביל כולנו, הסיבה היחידה שמניעה אותם היא שכל אחד שיושב שם הוא 'רק לא ביבי'. זה המניע.

משתתפי הכנס (תומר דואני)

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

22 תגובות
13
אייל
04.10.23

ממשלה של פחדנים. מפחדים להחליף את היועצת המשפטית

הצטרפו אלינו