ארגון ה-OECD פרסם היום (שלישי) דו"ח העוסק ברפורמות כלכליות לשנת 2023, בדו"ח מתייחס הארגון לכלל המדינות החברות בארגון בפרטות ומונה את הצעדים אותם עליה לבצע כדי ליצור צמיחה כלכלית ולעמוד ביעדי הארגון המומלצים.

בהתייחסו למדינת ישראל מפרט הארגון מספר צעדים שיצמצמו את הפערים החברתיים במדינה, כאשר המרכזי בהם הוא ביטול הסבסוד הממשלתי לתלמידי הישיבות והתניית הסבסוד בפעוטונים במיצוי כושר השתכרות של האבות.

עוד התייחסו בדו"ח כלפי היצע הפעוטונים המסובסדים ביישובים הערביים ומציעים להגביר פעוטונים כאלה וכן להגדיל את תקציבי החינוך ביישובים הערביים כדי להשוות את תקציבם לבתי ספר בעלי פרופיל סוציו-אקונומי דומה במגזר היהודי.

עוד עולה מן הדו"ח כי בישראל קיים שיעור גבוה של עובדים עניים וההשקעה הממשלתית בשילוב אוכלוסיות שונות בשוק העבודה מועטה.

המלצות נוספות של הארגון המופיעות בדו"ח הינן הסרת מחסומי ייבוא, הרחבת הפריסה של תשתיות סיבים אופטיים, החלת מיסוי על מגוון דלקים שאינם משמשים לתחבורה ושימוש במיסים סביבתיים להשקעה בתחבורה ציבורית ויעילות האנרגיה.