תשעה חודשים לאחר שמונה לתפקיד השר לשירותי דת, ח"כ מיכאלי מלכיאלי (ש"ס) מתייחס בראיון נרחב לסרוגים לסערת התפילה ביום הכיפורים, שיתוף הפעולה עם סמוטריץ' והכוונה הברורה שלו למחוק את כל התוכניות של קודמו בתפקיד, מתן כהנא.

על המראות הקשים מכיכר דיזנגוף, אומר מלכיאלי: "כולם היו צריכים להתנער מזה. אין דברים שהם מחוץ למחלוקת."

הראיון המלא עם שר הדתות מיכאל מלכיאלי:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מיכאל מלכיאלי (צילום: יוני מאיר)

אחד הנושאים העיקריים שהממשלה תצריך לאשר בחודשים הקרובים זה הסדרת מעמד בני הישיבות: "את נושא חוק הגיוס – בסוף נצטרך לפתור את זה, ובסוף צריך להתכנס לחוק והוא יגיע בעז"ה בהבנה. זה חוק מורכב כי זה צריך שגדולי ישראל יאשרו אותו, גם צה"ל ומשרד הביטחון, וגם משרד המשפטים שיצטרך להגן עליו בבג"ץ."

מאז הוקמה הממשלה בין ש"ס למפלגת הציונות הדתית מתקיים שיתוף פעולה הדוק סביב נושאי דת ומדינה, דבר שחלקים בציבור הדתי-לאומי רואה בעין ביקורתית, תוך חשש ששירותי הדת חוזרים לשליטה חרדית בלעדית.

"זה לא נכון. סמוטריץ' ממש לא 'פראייר', הוא יודע לעמוד על דעותיו ועל האינטרס של הציבור ששלח אותו."

דרעי וסמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

השר מלכיאלי מבהיר שהעבודה המשותפת היא הדדית ושלציבור הציוני-דתי נותרה השפעה: "יש הבנות ושיתוף פעולה טוב מאוד ביני לבין השר סמוטריץ' וגם איתו ואריה דרעי. אנחנו מקדמים את שירותי הדת יחד, וזה חיבור מנצח".

לגבי החשש של הציבור הדתי הליברלי, מלכיאלי משיב לשאלה האם גם הוא מיוצג במשרד הדתות: "התשובה היא כן. הם קיבלו ביטוי ויקבלו ביטוי".

"אני פקיד של הרבנות הראשית"

אם זאת, שר הדתות מסביר הצורה חד משמעית שכל המורשת של מתן כהנא עתידה להימחק: "הם ימשיכו להיות מבוטלות. רבנים רבים שאינם חרדים סלדו מהמהלכים של מתן כהנא. כל הדברים שהוא עשה נגד עמדת הרבנות הראשית – אסור להם להתקדם והם צריכים להימחק מהעולם".

מתן כהנא (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

"אני פקיד של הרבנות הראשית ואני אעשה מה שהם יגידו לנו. לא כמו קודמי שחשב שהוא יכול לחנך אותם. אני מכופף את דעותיי לחלוטין תחת הרבנים הראשיים".

בהתייחסות לסוגיית בחירת הרבנים הראשיים, השר מלכיאלי מבקש להבהיר שההבנות עם סמוטריץ' יכובדו: "כולם צריכים להיות רגועים. כל המועמדים שהוגשו כולם גדולי תורה. ש"ס היא תנועה שיודעת לכבד הסכמים".