מכת מדינה: המטרד שמאיים על חג הסוכות בבני ברק
מכת העכברים המטילה אימה על תושבי העיר מתבררת כבעיה הלכתית בקיום מצוות סוכה בחצרות הבניינים, רבנים רבים בעיר מתייחסים לתופעה ולהשלכות ההלכתיות
העיר בני ברק מתמודדת בחודשים האחרונים עם מכת עכברים קשה בעיר בעקבות הזנחה כללית בחצרות הבניינים ומצב התברואה הירוד בעיר, אולם כעת המכה התברואתית מתגלה כבעיה הלכתית המקשה על קיום מצוות סוכה בחג הקרוב.
על פי ההלכה אדם המצטער פטור מישיבה ולינה בסוכה, ומיהו המצטער יותר מהישן בסוכת חצר כאשר עכברים רבים סובבים אותו ללא הרף.
ואכן, בפסק הלכה שנתן הרב יצחק זילברשטיין כתב כי "אם הוא מפחד מעכברים הרי זה מצטער ואינו יוצא ידי חובה, אבל אם אינו מפחד ואינו נרתע או חושש – הרי שיוצא ידי חובה".
דיינים נוספים התייחסו לסוגייה שטורדת את מנוחתם של תושבי העיר ואף הורו כי במידה ומצטערים מחמת העכברים בעת האכילה בסוכה אזי אין יוצאים ידי חובה בקיום המצווה בסוכה כזאת, אולם אם הצער הוא רק בעת לילה, כאשר ישנים אזי יש מקום למקילים ורק כאשר אין אפשרות לבנות סוכה במקום אחר. אולם גם אלו יקפידו בלילה הראשון לאכול בסוכה אחרת שאין שם צער כלל מעכברים.
בשיעור שנשא הרב מאזוז לקראת החג אמר כי ""בבני ברק יש מכה מיוחדת, "מכת עכברים". העכברים מצויים בשנה הזאת במיוחד, אי אפשר לשבת בסוכה עם העכברים, אדם ישן, העכברים יאכלו אתו. אדם יישן בסוכה, ויבואו עכברים ויעקצו אותו מכאן ומכאן… איזה חיים אלה, זו סוכה? אי אפשר לישון ככה".
אולם למעשה פוסק הרב פסק הלכה מעט שונה לפיו, אמנם "בבני ברק זו מכת מדינה. ועל כן אם אדם יש לו סוכה למטה שהעכברים באים בה, הוא פטור מלישון בה, אבל חייב לקדש ולאכול בה. פשוט ככה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו