חודשיים אחרי החרם של ערוץ חברת שטראוס על ערוץ 14, מנכ"ל החברה שי באב"ד פרסם מכתב לעובדי החברה, בו הוא התייחס בעקיפין לסערה בעקבות החרם. בערוץ 14 בירכו על הדברים.

באב"ד כתב בין היתר: "דווקא בתקופת כאלו, סבלנות, סובלנות וקבלה של האחר מאפשרים לנו להיות באמת ביחד. בהקשר הזה חשוב לציין משהו שעבורי היה מובן מאליו, אך משיחות שערכתי עם רבים מכם בשבועות האחרונים, כנראה שלא כך פני הדברים".

באב"ד הבהיר כי "שטראוס היא החברה של כולכם ושל הציבור הישראלי כולו. אנחנו מחויבים לחופש הביטוי, לריבוי דעות, להקשבה ולהכלה. תמיד נהיה פתוחים לקבל עמדות רבות ומגוונות, ללא התערבות בתוכן, כמתבקש בחברה הרב גונית בישראל ובאחריותנו לעודד שיח פורה ופתוח".

"כל קול הוא חשוב ובעל ערך, ולעולם לא נשקיט או נעמעם קולות. ההחלטות שמתקבלות בחברה אינן נובעות מנקיטת עמדה פוליטית כזו או אחרת, גם אם חלקן התפרשו ככאלה".

בערוץ 14 בירכו כאמור על הדברים, וכתבו: "אנו מברכים על הנאמר במכתבו של מנכ"ל שטראוס שי באב"ד שבו הבהיר, שחברת שטראוס לא תפגע בחופש הביטוי ולא תתערב בתוכן של כלי התקשורת באשר הם. אנו מאחלים לכל עם ישראל גמר חתימה טובה וחג סוכות שמח".