חברת לואו קוסט חדשה יוצאת לדרך. אייר חיפה היא חברת לואו קוסט ישראלית חדשה שתפעיל, בכפוף לסיום תהליך קבלת רישיון ההפעלה המבצעי מרשות התעופה האזרחית בשנת 2024, טיסות קבועות מנמל התעופה בחיפה לאילת וליעדים פופולריים באזור אגן הים התיכון והסביבה. החברה תציע מחירים זולים ואטרקטיביים בתדירות גבוהה לאורך היממה ובכל עונות השנה.

החברה נמצאת בעיצומו של תהליך רישוי מבצעי על ידי רשות התעופה האזרחית, לאחר שעמדה בתנאים לקבלה של רישיון מסחרי מאת שרת התחבורה מירי רגב, בתיאום עם חזונה להגברת התחרות ולהידוק ופיתוח החיבוריות והקישוריות בתוך ישראל ומחוצה לה.

שרת התחבורה מירי רגב (צילום: אוליבר פיטוסי/פלאש90)

החברה מוקמת על-ידי קבוצת יזמים ישראלים, בראשם ניר צוק, מייסד חברת "Palo Alto Networks", גונן אוסישקין, ליאור יבור ומיקי שטרסבורגר, מבכירי אל על לשעבר. השקת פעילות החברה מתוכננת למחצית השנייה של 2024.

הפעילות המתוכננת של אייר חיפה היא בשורה משמעותית לתושבי אזור הצפון ואילת. הטיסות הישירות מחיפה יתרמו לפיתוח הכלכלי ולצמיחה של אזור הצפון, לשיפור איכות החיים, לייצור מקומות עבודה חדשים, להגדלת התיירות הנכנסת ויאפשרו חיבור נוח לעיר אילת מהמטרופולין השלישי בגודלו בישראל.

שדה התעופה בחיפה שב לפעילות

שדה התעופה בחיפה הוקם על ידי הבריטים בשנת 1934 והיה שדה התעופה הבינלאומי הראשון בארץ. עם השנים עברה הפעילות האווירית הבינלאומית לשדה התעופה לוד, לימים נמל התעופה בן גוריון, אך ברוב הזמן בוצעו טיסות בינלאומיות גם מחיפה, בעיקר ליעדים קרובים ובהם מצרים, ירדן ובעיקר קפריסין, שהמרחק אליה הוא 50 דקות טיסה בלבד.

קו טיסה חדש מחיפה ללרנקה ופאפוס בקפריסין הושק הבוקר בנמל התעופה של חיפה. הקו מופעל על ידי חברת ישראייר בשיתוף חברת התיירות איסתא, ובאמצעות מטוסי סילון צרי גוף של חברת אייר מלטה. בשלב זה ימריאו מהשדה שלוש טיסות יומיות, שתיים ללרנקה ואחת לפאפוס, וינחתו שלוש טיסות מיעדים אלה.

מטוס חברת ישראייר (צילום: אוליבר פיטוסי/פלאש90)

שרת התחבורה מירי רגב אמרה כי "חיבור הצפון והדרום למרכז המדינה הוא עבורי יעד אסטרטגי חברתי וכלכלי ראשון במעלה. אני מברכת על החזרה לפעילות של שדה התעופה בחיפה, עם פתיחת קו תעופה סדיר לקפריסין. אין צורך שתושבי חיפה והצפון יצטרכו להגיע לנתב"ג לכל יציאה קצרה לחופשה או לנסיעת עסקים. אני קוראת לחברות תעופה אירופיות נוספות להפעיל קווים ישירים לחיפה, לטובת תושבי הצפון כמו גם לתיירים המעוניינים להגיע לאתרי התיירות הרבים שבצפון הארץ".