אחרי הצו על תנאי שבג"ץ הוציא הבוקר (ה) כנגד שר המשפטים יריב לוין בדרישה שיכנס את הוועדה לבחירת שופטים הממשלה ושר המשפטים הגישו כעת בקשה לבית המשפט: "בית המשפט מתבקש לבטל את החלטתו"
בבקשה נכתב: "בכל הכבוד הראוי, בית המשפט הנכבד מתבקש לבטל את החלטתו למתן צו על תנאי מיום ,14.9.23 שניתנה בחוסר סמכות ובניגוד מפורש לדין, ובפרט לתקנות ,5 7 ו-9 לתקנות סדר הדין בבית המשפט הגבוה לצדק, תשמ"ד(1984).
"בכל הכבוד הראוי, בית המשפט איננו מוסמך לקבוע עבור המשיבים, ובוודאי כאשר מדובר בשר המשפטים וממשלת ישראל, מה ייכתב בתצהיר התשובה, והדבר נתון גם הוא לשיקול דעתם הבלעדי של המשיבים. קביעת בית המשפט מה כולל תצהיר המשיבים, שוללת מהמשיבים את הזכות הבסיסית להשמיע את קולם באופן שמונע את האפשרות לעשיית צדק."
בג"ץ ללווין: "נמק מדוע אתה לא מכנס את הוועדה לבחירת שופטים"
כפי שפורסם בהחלטה שניתנה היום בבג"ץ הוצא צו על תנאי בגין העתירה של התנועה לאיכות השלטון נגד שר המשפטים יריב לוין. הצו מורה לשר לנמק את החלטתו לאי כינוס הוועדה לבחירת שופטים. כלומר, נטל ההוכחה עובר לנתבע.
בתום הדיון היחיד שיתקיים על החלטת שר המשפטים שלא לכנס את הוועדה בהרכב הנוכחי, יחליט בית המשפט מה לעשות, אם ישתכנע כי נימוקיו של השר מוצדקים הוא יתיר את הצו ואם לא ישתכנע יטיל בית המשפט צו ביניים הקובע כי על הוועדה להתכנס לאלתר.

השר לוין, כאמור, לא כינס את הועדה לבחירת שופטים כיון שאין בה ייצוג הולם לנבחרי הציבור וכי לדבריו "העניין מצוי במשא ומתן קונסטיטוציוני מורכב וסבוך במטרה לגבש הסכמה רחבה במחלוקת ציבורית, חברתית ופוליטית". הליך החקיקה שהוביל לוין לשינוי הרכב הועדה נעצר רגע לפי אישור החוק בקריאה שנייה ושלישית בעקבות גל המחאות.
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
2 דיונים
Eliyahu
מי מוסמך ?האם אדם שנבחר מוסמך ?או אדם שלא נבחר ולוקח את הסמכות לא שלו מי מהם
00:40 15.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הגאון היפה
בג"ץ הם אנשים קטנים ואתה צריך בדיקה למוח דחוף
17:26 14.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא תצעד לבד
שנה שתוכל לעמוד איתן מול כל המשטינים והמקטרגים
15:43 14.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איל
מי העורך דין של השקרנים? בומבך? כי אם בומבך העורך דין שלהם אז בטוח שהנוכלים צפסידים.
14:30 14.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ג'סי
שוכחים שצחי הנגבי היה שר המשפטים של אהרן ברק ואיפשר לו כל זאת
14:24 14.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארדואן
צריך להביא לכך שביבי והשרים חיכולים לקבל כל החלטה ולהעביר כל חוק בלי שצריכים לנמק או להסביר אפילו חוקים נבזיים ובלתי סבירים להכדרת גנבים ולביטול שויון בנטל. רק כשלא יהיה אפשר לדרוש מהשלטון הסבר או סבירות ולא ניתן יהיה להעביר ביקורת על השלטון, רק אז אתם מתקדמים לדיק-טטורה. תמשיכו בהצלחה להרס ישראל
14:57 14.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלון
בית המשפט בסך הכל הורה ללוין לנמק להסביר למה החליט לא למנות שופטים עד להודעה חדשה. זה שלוין שר המשפטים זה עוד יותר חמור. הממשלה צריכה לפעול בשקיפות ובצורה בירה...
בית המשפט בסך הכל הורה ללוין לנמק להסביר למה החליט לא למנות שופטים עד להודעה חדשה. זה שלוין שר המשפטים זה עוד יותר חמור. הממשלה צריכה לפעול בשקיפות ובצורה בירה לא סתם להתפרע על חשבון הציבור שרק נפגע כל יום מפעולות ומחדלי לוין
המשך 14:24 14.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בג"ץ הם אלוהים
בג"ץ הם אלוהים ולכן הם מעל החוקים של הכנסת!!!
14:16 14.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בומבח
יש רק אלוהים אחד - ביבי נתניהו השקרן. ביבי יכול לעשות כל מה שבא לו או לבני משפחתו, וגם יכול למנות בעצמו את השופטים שלו ככה.
14:41 14.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר