תוך כדי שהקואליציה עורכת ערב גיבוש, מוציאה סיעת עוצמה יהודית הודעה לפיה היא לא מחויבת למשמעת קואליציונית בעקבות אי החמרת תנאי האסירים הביטחוניים.

הסיעה התכנסה היום למספר שעות לדון בהחלטת ראש הממשלה והקבינט לדחות את החמרת תנאי המחבלים בכלא עד אחרי החגים. בתום הישיבה החליטה עוצמה יהודית כי היא לא מחויבת למשמעת הקואליציונית עד אשר תתקבל דרישה המפלגה להחמרה בבתי הכלא הביטחוניים.

יש לציין כי הכנסת נמצאת כעת בפגרה עד אחרי החגים והיא תתכנס לראשונה בעוד יותר מחודש. כך שהאיום כרגע הוא חסר שיניים, כי בין כה אין שום הצבעות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בן גביר בגיבושון הקואליציה

"מחבלים שיוצאים מהכלא רואים את התנאים שם וחוזרים לרצוח. זהו דבר קריטי לביטחון המדינה", נמסר מטעם עוצמה יהודית.

בהודעה שיצאה מטעם המפלגה בתום יבית הסיעה בצהריים נכתב כי "עוצמה יהודית מציבה דרישה בלתי מתפשרת, לרפורמה משמעותית בתנאי המחבלים בכלא וסיום מדיניות הקייטנה ושלטון המחבלים בכלא, וזאת מתוקף תפקידו וסמכותו כשר לביטחון לאומי – דרישה זו הינה דרישה מהותית מצד עוצמה יהודית".