חדשות

ראשי האופוזיציה: "לא ייאמן שיש על זה דיון"

באופוזיציה מברכים על עמדתם של גלנט, ארבל וגמליאל לכבד את כל פסיקות בג"ץ. יאיר לפיד: "לא ייאמן שבכלל יש דיון על זה". בני גנץ: "אמרו את המובן מאליו"

ראשי האופוזיציה: "לא ייאמן שיש על זה דיון"
צילום: צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90

ראשי האופוזיציה מברכים היום (ראשון) על החלטתם של השרים ארבל, גלנט וגמליאל לכבד את פסיקות בג"צ. לדבריהם: "אמרו את המובן מאליו.

ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס לדברי השרים: "מברך את השרים גילה גמליאל, משה ארבל ויואב גלנט על ההתייצבות החד משמעית לצד שלטון החוק. לא ייאמן שיש בכלל דיון אם הממשלה תציית או לא תציית לפסיקת בג״ץ.

בני גנץ "החלטה אמיצה"

גם יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ בירך: "השרים גמליאל, גלנט וארבל אומרים הבוקר את המובן מאליו, אך לצערי הגענו לימים בהם אמירה כזו נחוצה וחשובה כל כך. אני מברך על עמדתם האמיצה בימים טרופים אלו וקורא לכל חברי וחברות הקואליציה להשמיע קול שפוי, חד וברור – חובה לכבד פסיקה של בג״ץ ולמנוע משבר חוקתי מסוכן".

כפי שפורסם מוקדם יותר היום (ראשון), שר הביטחון יואב גלנט הבהיר בפתח ישיבת הממשלה כי יכבד את פסיקות בג"צ. לדבריו: "עמדתי ידועה, מדינת ישראל, היא מדינת חוק דמוקרטית ואני אכבד כל פסיקה של בית המשפט העליון". גם השרים ארבל וגמליאל תמכו בדעה הזו.

תגובות

11
11
פיפוץ
11.09.23

ודאי שלא צריך להיות דיון היו צריכים לומר בפשטות,הדיון אינו חוקי ולכן אין ערך לפסיקת בגא"ץ

10
אני
10.09.23

נ.. נכון..לא יאומן שיש דיון בבגץ על כל דבר ועניין כולל אלו שאתם מתכוונים אליהם...הפכתם את המוסד המושחת הזה ואת שופטיו לאל עליון...אם היה להם קצת ענווה לא היו דוחפים את האף הגדול שלהם לכל דבר ועניין ולכן רוב העם לא נותן אמון במערכת המשפט ולכן כל הקשקושים כאילו חצי מהעם נגד הרפורמה זה בלוף..ואם בגץ יגנוב את העם אז החל מהרגע הזה יהיה מותר לכל אזרח לעבור על החוק כי זה המסר שבגץ יעביר שמותר לעבור על החוק!

9
נתי
10.09.23

במציאות שבה בגץ לא מכבד את החקיקה של הכנסת ומגחך מהמקפצה אין סיבה לכבד את בגץ. בגץ ראויים לכלא לא לכבוד!!