מבזקים
סרוגים

תלונה נגד שקמה ברסלר: "הסתה פרועה לרצח"

תלונה הוגשה במשטרה נגד שקמה ברסלר ע"י עורך הדין רז עטיה על שכינתה את ראשי הימין נאצים ופאשסטים "מדובר בהסתה פרועה לרצח"

כ"ד אלול התשפ"ג
תלונה נגד שקמה ברסלר: "הסתה פרועה לרצח"
תלונה נגד שקמה ברסלר: "הסתה פרועה לרצח" צילום: (צילום: דוד כהן/ פלאש 90)

עורך הדין רז עטיה הגיש תלונה במשטרה נגד שקמה ברסלר על אמירתה בכנס בנהלל.

הבוקר הוגשה תלונה במשטרת ישראל נגד הגברת שקמה ברסלר אחת ממנהיגי המחאה שמתחה ביקורת על הנשיא הרצוג בכנס בנהלל, וטענה כי בכך שאינו מבדיל בין "פאשיסטים וגזענים" לבין הרוב שרוצה הסכמות – הוא פוגע בניסיון לגבש פתרון אמיתי. לדבריה, "בשולחן של עשרה אנשים ונאצי אחד יושבים 11 נאצים. זה מה שמייצרים כשלא מעיפים החוצה את הפאשיסטים". היא התנצלה: "טעיתי, השתמשתי במילה שאין לה מקום בשיח. מתקנת וממשיכה".

נתניהו על דבריה של שקמה ברסלר: "שערורייה"
נתניהו על דבריה של שקמה ברסלר: צילום: נתניהו על דבריה של שקמה ברסלר:

עטיה בתגובה: ״מי שקוראת להילחם למען הדמוקרטיה – כדאי שלא תדבר על הסתה. הזכות להפגין איננה הזכות להסית. יש חופש ביטוי ויש חופש ביזוי. כאן שקמה, מדובר בהסתה פרועה לרצח. החיים והמוות ביד הלשון! אסור לתת יד לאמירות מהסוג הזה.

שקמה ברסלר היקרה הגישה תביעת דיבה נגד נטלי דדון בגלל שאמרה שהיא מסוכנת לעם ישראל. בתביעה טענה שקמה שהפרסום של נטלי שקרי, אך כעת כינתה ח"כים מהימין נאצים. הגשתי תלונה במשטרה נגד שקמה, כי התבטאות שכזאת מסוכנת לעם ישראל. מדובר בהסתה לרצח.״

נאצים רז עטיה שקמה ברסלר