לאחר שהוארכה כהונתו על ידי שר הביטחון יואב גלנט, ממלא מקום מפקד גלי צה"ל דני זקן יצא למתקפה נגד התנהלות התקשורת בקשר למחאה ולשיח סביב הרפורמה המשפטית , ולאופן הסיקור התקשורתי של גופי התקשורת את הנושא.
זקן התארח ב-'ועידת 30 שנה לאוסלו – תובנות ולקחים להמשך' בהובלת תנועת הביטחוניסטים, המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה ופרויקט הניצחון הישראלי, זקן שוחח בועידה עם מספר אנשי תקשורת מובילים ותקף את הסיקור התקשורתי סביב החקיקה המשפטית והמחאה נגדה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
זקן פתח והסביר: "גם ב-2023 הסיקור התקשורתי הוא עדיין סיקור נרטיבי, כמו באוסלו כך גם במחאה. זה חטא לתפקיד העיתונאי – לדוגמא עניין הסרבנות שמוצג "כהפסקת ההתנדבות'".
מעבר לכך התעמק מפקד גלי צה"ל בהתנהלות התקשורת בכלל והסביר: "אם אתה לא מביא את הסיפורים שלא תואמים את הנרטיב של המחאה אתה חוטא לעבודה העיתונאית שלך". ובנוסף התייחס לגופי תקשורת ספציפיים: הארץ הכי מובהק ו-13 גם הלכו לשם גם בצורה מטורללת לגמרי ואני לא מבין את זה. הם חוטאים לעבודה התקשורתית המקצועית שלהם בצורה שאני לא מבין אותה"
בנוסף תקף זקן את המשקל העודף שנתנה התקשורת לדעות מתנגדי הרפורמה וקבע: "התקשורת התקשורת עזרה מאוד למחאה ולעצירת הרפורמה. 40% מכלל המרואיינים בכאן ב' ב וגלי צה"ל ב-2 התכניות המרכזיות אלו אנשי המחאה, והם לא בדיוק נשאלו שאלות קשות, בוא נגיד ככה".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
יהודה נאמן
ואומר את האמת. אכן, הארץ איננו עיתון, הוא פרופגנדון. הוא מלהיט את הרוחות, מפיץ שנאה תהומית. רודף את כל מי שהוא ציוני, כל מי שהוא מאמין בתורת ה'. כל הכבוד לדני...
ואומר את האמת. אכן, הארץ איננו עיתון, הוא פרופגנדון. הוא מלהיט את הרוחות, מפיץ שנאה תהומית. רודף את כל מי שהוא ציוני, כל מי שהוא מאמין בתורת ה'. כל הכבוד לדני זקן, מפקד גלי צה"ל!
המשך 16:09 04.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר