המאבק ביוקר המחיה: משרד החקלאות הודיע היום (שני) על צעד שנועד לצמצם איבוד מזון ולחסוך כסף הן ליבואנים והן לציבור. בתום עבודת מטה שנעשתה במשרד החקלאות, בחודש ספטמבר יכנס לתוקף תיקון הקובע כי האחריות לקביעת חיי המדף של מוצרים מן החי כמו בשר בקר, בשר עוף ודגים תהיה מעתה בידי היצרן. לדברי המשרד, שינוי זה הולם את המגמה העולמית המקובלת במדינות אירופה וארה"ב.
הנוהל הנהוג עד עתה היה כי משרד החקלאות, יחד עם משרד הבריאות, הם שקבעו את תוקף המוצרים. תוקפם של דגים, עופות ובשר שיובאו היה קצר, כאשר עיכוב קטן בנמלים יכול היה להסב נזק ליבואן, נזק שלעתים התגלגל לידי הצרכנים וייקר את עלויות המזון. אך כעת לאחר כניסת התיקון לתוקף, חיי המדף יוארכו משמעותית.
עם התיקון החדש לחוק, בעוד שליצרנים תהיה האוטונומיה לקבוע את חיי המדף, השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות עדיין יהיו בעלי תפקיד מכריע – אחריותם תהיה להבטיח שכל הדרישות החוקיות מתקיימות ושבטיחות המוצרים ואיכותם תובטחנה ללא פשרות.
יישור קו עם הסטנדרטים הבינלאומיים
במשרד מאמינים כי המהלך יעודד את היצרנים ליישר קו ולאמץ שיטות עבודה בינלאומיות, ובו בזמן יבטיח לצרכנים הישראלים גישה לתוצרת טרייה ואיכותית במחירים תחרותיים באופן שעשוי להוריד את יוקר המחיה בישראל. כיום, מרבית המדינות המפותחת בעולם אינן מגבילות את אורך חיי המדף. על כן, בעת כניסת התיקון לחוק לתוקף, ישראל תצטרף לשורת מדינות, כמו: ארצות הברית, מדינות אירופה וקנדה בהן היצרן קובע את אורך חיי המדף של מוצרים מן החי, ותתאים את נהליה לסטנדרטים העולמיים המקובלים.
הרופאה הווטרינרית הראשית לפיקוח על מוצרים מן החי, ד"ר ריבה בן-עזרא, מסרה כי "זהו צעד תקדימי בו מדינת ישראל מיישרת קו עם הסטנדרטים הבינלאומיים המקובלים במדינות הכי מתקדמות. אנו מאמינים שבאמצעות צמצום שכבות הבירוקרטיה, נוכל להבטיח לאזרחים במדינה מוצרים איכותיים, בריאים ומפוקחים ובמקביל לצמצם את תופעת אובדן המזון, לצד חיסכון עלויות ליצרן, בתקווה שאלו ישורשרו לצרכנים".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים