בישראל בירכו הערב (חמישי) על החלטת האו"ם להאריך את המנדט של ארגון משקיפי האו"ם בדרום לבנון (יוניפי"ל) בשנה נוספת, זאת למרות הניסיונות של לבנון לפגוע בעצמאות הארגון. בדבריהם קראו לאו"ם לפעול נגד האיומים של חיזבאללה באזור הגבול.

"אנו מברכים על חידוש מנדט יוניפי"ל היום. כוח יוניפי"ל מסייע בשמירת היציבות בדרום לבנון" נמסר ממשרד החוץ. אנו קוראים לקהילה הבינלאומית לגלות עמדה נחושה מול ניסיונות ארגון הטרור חיזבאללה לייצר פרובוקציות ולהביא להסלמה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: שגרירות ישראל באו"ם)

גם שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן אמר כי הוא "מברך על החלטת מועצת הביטחון לחדש את מנדט כוח יוניפי״ל ולהדגיש בהחלטה את עצמאותו ויכולתו לקיים סיורים וביקורות ללא תלות או תיאום עם לבנון או כל גורם אחר. אני אמשיך לדרוש ממועצת הביטחון לגנות את חיזבאללה ולדרוש מממשלת לבנון לפעול כנגד התעצמותו הצבאית, שעלולה להביא להסלמה חמורה באיזור".