הבננה היא צמח טרופי ממשפחת המוזיים. היא מאוד מזינה, עשירה בוויטמינים ומינרלים והיא לא סתם נקראת פצצת אנרגיה צהובה. לכבוד "יום אוהבי הבננה" הבינלאומי שנחגג היום, ארגנו לכם מתכון ללחם בננה מתוק וטעים.
מצרכים
220 גרם קמח רגיל
200 גרם סוכר
115 גרם חמאה, מרוככת
4 בננות בשלות, מרוסקות
2 ביצים
כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
שופכים לקערה את החמאה והסוכר, ובעזרת מיקסר ידני מקציפים את התערובת.
מוסיפים את הבננות המרוסקות, ולאחר מכן גם את הביצים ואת תמצית הווניל. מערבבים הכל עד לאיחוד אך נימנע מערבוב יתר.
לתערובת מוסיפים את הקמח לאחר ניפוי, את הסודה לשתייה והמלח.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת, ומקשטים בחתיכות בננה פרוסות דק מלמעלה
אופים במשך כ-55 דקות, עד בישול מלא והזהבה. בודקים עם קיסם – אם שמים אותו בלחם והוא יוצא נקי, הוא מבושל לגמרי.
מתבלים ומגישים או מאחסנים במקרר לאחר צינון מלא.
המתכון באדיבות מותג Grundig
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים