יום הבננה הבינלאומי: מתכון מיוחד עם הפרי האהוב - סרוגים

יום הבננה הבינלאומי: מתכון מיוחד עם הפרי האהוב

יום הבננה הבינלאומי הוא סיבה נהדרת לחגוג את קיומו של הפרי הצהוב והמתוק עם מתכון ללחם בננה טעים שישדרג לכם את הארוחה

author-image
יום הבננה הבינלאומי: מתכון מיוחד עם הפרי האהוב
  (צילום: מותג מכשירי החשמל גרונדיג)

הבננה היא צמח טרופי ממשפחת המוזיים. היא מאוד מזינה, עשירה בוויטמינים ומינרלים והיא לא סתם נקראת פצצת אנרגיה צהובה. לכבוד "יום אוהבי הבננה" הבינלאומי שנחגג היום, ארגנו לכם מתכון ללחם בננה מתוק וטעים.

מצרכים

220 גרם קמח רגיל

200 גרם סוכר

115 גרם חמאה, מרוככת

4 בננות בשלות, מרוסקות

2 ביצים

כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

חצי כפית תמצית וניל

עוד באותו נושא

קינוח לערב שבת: מתכון לסופלה מעולה!

אופן ההכנה

שופכים לקערה את החמאה והסוכר, ובעזרת מיקסר ידני מקציפים את התערובת.

מוסיפים את הבננות המרוסקות, ולאחר מכן גם את הביצים ואת תמצית הווניל. מערבבים הכל עד לאיחוד אך נימנע מערבוב יתר.

לתערובת מוסיפים את הקמח לאחר ניפוי, את הסודה לשתייה והמלח.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת, ומקשטים בחתיכות בננה פרוסות דק מלמעלה

אופים במשך כ-55 דקות, עד בישול מלא והזהבה. בודקים עם קיסם – אם שמים אותו בלחם והוא יוצא נקי, הוא מבושל לגמרי.

מתבלים ומגישים או מאחסנים במקרר לאחר צינון מלא.

המתכון באדיבות מותג Grundig

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו