בית המשפט העליון קיבל את עתירתם של ההורים לילדים על הרצף האוטיסטי וארגון אלו"ט (אגודה לאומית לילדים ובוגרים עם אוטיזם) והחליט כי יום הלימודים במוסדות החינוך המיוחד יסתיים בשעה 16:45. זאת כנגד החלטת מנכ"ל משרד החינוך להקדים את סיום יום הלימודים לשעה 16:00 בטענת מחסור בכוח אדם בחינוך המיוחד.

בנימוקיו הסביר בית המשפט כי החלטת משרד החינוך התקבלה ללא שקוימה חובת ההתייעצות עם נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ומבלי לאפשר להורים תקופת התארגנות נאותה בהתחשב במורכבות הטיפול בילדים על הרצף האוטיסטי. כמו כן ההחלטה של משרד החינוך היתה גורפת וחלה על כל מוסדות הלימוד בארץ למרות שיש מחוזות שבהם המחסור חמור פחות, וניתן לתת לו מענה אחר.

עוד ציינו בפסק הדין כי בניגוד לאמור בחוק, החלטת משרד החינוך לא התקבלה על ידי השר הממונה על כך, ואף לא הובאה לאישורו של שר האוצר.

בית המשפט עמד על כך שההחלטה להשוות כלפי מטה ולסיים באופן גורף את יום הלימודים מוקדם במקרה שבו המחסור אינו אחיד בכל רחבי המדינה לא יושמה בהקשרים אחרים שבהם מערכת החינוך מתמודדת עם מחסור בכוח אדם. בית המשפט הוסיף וציין בפסק דינו כי קיים חשש שקיצור יום הלימודים באופן ארעי לכאורה, למשך שנה אחת בלבד, עלול להיות בעל השלכות ארוכות טווח על המערכת כולה.

בית המשפט הדגיש כי לא יכולה להיות מחלוקת באשר לקשיים האובייקטיביים שעמם מתמודד משרד החינוך, ולצידו הרשויות המקומיות, בכל הנוגע לגיוס כוח אדם בעל הכשרה מתאימה להוראה, והדברים אמורים ביתר שאת במסגרות החינוך המיועדות לילדים על הרצף האוטיסטי.

משרד החינוך מקדיש משאבים ניכרים לחינוך המיוחד, אך הצרכים ההולכים וגדלים מצריכים פתרונות "מחוץ לקופסה" וחזקה על העוסקים במלאכה כי ימשיכו להקדיש את עתותיהם ומרצם, כפי שעשו עד עתה, לטובת ילדי החינוך המיוחד. אולם, בשלב נותרת בעינה העובדה שההחלטה שהתקבלה – פגומה, ולא ניתן להכשירה.