בעקבות הסרטון בו נראות נשים מ"אחים לנשק" שרות כפרובוקציה באמצע נסיעה באוטובוס בו שהו חרדים באותה העת, הארגון הוציא הודעה ובו הוא מתנצל על ההתנהגות שלהן.

בהודעה שנמסרה הבוקר על ידי "האחים לנשק" נכתב: ״פרויקט 'אחים לנסיעה' יצא לדרך במטרה לייצר שיח כנה ואמיתי עם אחינו ואחיותינו החרדים בעת שבה נראה שהפערים בינינו רחוקים מתמיד, כהמשך לעמדת ההסברה שהצבנו בלשכת הגיוס בה במשך כחצי שנה ניהלנו שיח עם הבאים וההולכים על חשיבות הגיוס לצה"ל והחלוקה בנטל".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ללא קרדיט)

"התנהלות לא נאותה"

עוד הוסיפו: "לצערנו, בנסיעה משותפת שהתקיימה אתמול התלהטו הרוחות, מה שהוביל להתנהלות לא נאותה מצד חלק מפעילינו ואנו מצרים על כך. זו אינה דרכנו.המחאה שלנו היא לא מול אחינו החרדים אלא במנהיגים מפלגים שמובילים את ישראל לדיקטטורה, ואנחנו קוראים לכלל אזרחי ישראל לשמור על כבוד הדדי גם בעת מתוחה כמו זו״.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: ללא קרדיט)

כזכור, אתמול (ד') במהלך נסיעה באוטובוס, קבוצת מפגינות של ארגון "אחים לנשק" שהחלו לשיר באוטובוס שנסעו בו בין היתר חרדים, כחלק מהמחאה נגד הטענות להדרת נשים. בחלקים מהסרטון ניתן לראות את יושבי האוטובוס מתלוננים לנהג על התנהגות המפגינים ואף מכסים את אוזניהם בניסיון לא לשמוע את השירה הרועשת. בסרטונים נוספים שהופצו נראים מספר חרדים משוחחים עם הפעילות ומטיחים בפניהם: "מה זו הפרובוקציה הזו? אנחנו מגיעים לתל אביב כדי להפריע לכם באוטובוסים? בושה וחרפה!".

לאחר שפורסם התיעוד, הוא התפשט ברשתות החברתיות ויצר סערה הקרב חלקים נרחבים מהציבור, כשגם תומכים בולטים של המחאה רואים במעשה חציית קו ואף טענו כי הדבר פוגע במחאה.