שר הבריאות משה ארבל הגיב היום (רביעי) לאיום ההאקרים לפרסם מידע אישי וחומרים רפואיים על מטופלים בבית החולים "מעייני הישועה", כשחשף בעצמו ממצאי בדיקות שעבר ביולי האחרון. בדבריו הבהיר כי לא יקבל את הדרישה של התוקפים לתשלום כופר עבור מניעת פרסום החומרים.
"לא נכנענו בעבר למתקפות הכופר שהתגלו בתורים לדרכונים ולא ניכנע למתקפות במערכת הבריאות" אמר ארבל. "לצד הנחייתי לתקצב בתכנית רב שנתית בעשרות מיליוני שקלים את ההיערכות לסייבר במערכת הבריאות, אני מוצא לנכון אף לפרסם לציבור הרחב מיוזמתי את תוצאות בדיקת ה-CT שביצעתי בבית החולים מעייני הישועה לאחר כריתה חלקית של כלייתי הימנית בעקבות גידול סרטני שנמצא תוך כדי בדיקות לטובת תרומת הכליה".

"אין מקום לכניעה לסחיטה ולאיומים של תוקפי סייבר" הוסיף והבהיר. "עלינו לעמוד כחומה בצורה על הזכות להגנה על הפרטיות של כל מטופל במערכת הבריאות הישראלית".
כאמור, היום פורסם בעיתון "ישראל היום" כי ההאקרים שעמדו מאחורי מתקפת הסייבר איימו להעלות לרשת מידע אישי וחומרים רפואיים על מטופלי בית החולים שנמצא בידיה, לרבות ראש הממשלה, חברי כנסת, אדמו"רים, גדולי תורה ודמויות מוכרות בציבור החרדי. זאת במידה ולא תקבל תשלום של עשרות מיליוני שקלים.
מבית החולים מעייני הישועה נמסר בתגובה כי "במהלך השבוע האחרון פועלים מומחי הסייבר של משרד הבריאות, מערך הסייבר הלאומי וביה״ח, לניהול חקירת אירוע תקיפת הסייבר, כולל הבנת הדלף ומשמעויותיו. לא מתקיים כל מו״מ עם התוקפים וכפי שדווח בתחילת המתקפה, מדובר באירוע ממניעים כלכליים. לכשיהיו בידנו פרטים נוספים, נעדכן".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
פרזיטולוג
אסור שהסוד הזה יצא לציבור.
16:56 16.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר