שר הביטחון יואב גלנט הגיע היום לביקור בבסיס הקליטה והמיון בתל השומר, ושוחח עם המתגייסים החדשים לחטיבות ״כפיר״ ו״נח״ל״. השר גלנט סייר בין התחנות השונות בשרשרת החיול, וחילק לחיילים החדשים את הציוד הצבאי.
גלנט קיבל סקירה על נתוני מחזור הגיוס הנוכחי, ושיבח את הקצינים באכ״א בראשות מפקד ״מיטב״, אלוף-משנה אלון מצליח, על שימור אחוז הגיוס הגבוה לשירות משמעותי ביחידות קרביות, ושיפור התנאים בהליך המיון והחיול.

״צה״ל הוא הדבר הכי חשוב במדינת ישראל, מלבד המדינה עצמה" אמר שר הביטחון. "ללא צה״ל אין לנו זכות קיום – השירות בצבא ההגנה לישראל הוא הערך העליון ביותר. צה״ל הוא המקום המאחד אותנו ובינינו. מכל הנתונים שאני רואה, אני שמח שלחיכוך החברתי אין השפעה על נתוני הגיוס. כשזה מגיע למשימה האמיתית, כולם מבינים את הערך בגיוס".
״אני לא מתעלם מהבעיה" אמר גלנט בהתייחסות לקריאות הסרבנות והקרע בעם. "יחד עם הרמטכ״ל והמטה הכללי אני פועל יום יום כדי למצוא את הדרך לחבר את כולם, ולשמור על הכשירות והלכידות״.

״מוטלת עליכם אחריות שאין למעלה ממנה. חוסן הוא לא רק הכושר הפרטי, אלא גם החוסן הלאומי, שקשור בנכונות של האנשים להתגייס, לפעול יחד ולהתנדב פעם אחר פעם. זה תהליך מפתח לחוסן הלאומי. לעולם לא אתן את ידי לשום פגיעה בצה״ל, משום צד. צה״ל הוא כלי המגן של מדינת ישראל והמשך המסורת בשירות הוא תנאי הכרחי בקיומנו, זה בנפשנו".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
1 דיונים
ציפי
גלנט נכשלת לא טיפלת כראוי בסרבנות
15:49 13.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
#
מעניין אין לחרדים ולא ציונות דתית .הרוב חילונים שצריכים להיות חמורי משיח ולהגן על המדינה. אם הייתי בגיל גיוס . לא הייתי מתגייס למדינה שהולכת לכיוון דקטטורה.
15:26 13.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיושקה
הגיוס הוא ממש לא של בן גביר....בנוסף יש עיוות חשיבה ,מי שלא מבין למה יש תופעה של חוסר התנדבות יסתכל על קנקנו ויבין .לא מוכנים לשרת עבור דממגוגיה!!!
14:41 13.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רואה חשבון
גלנט, איש השמאל הקיצוני והמסוכן לצה"ל, למדינת ישראל וליהודים אשם במה שקורא כוח האפס הזה תמך בסרבנים הבוגדים וגרם לפגיעה בצה"לחייבים להעיף אותו מיידית מתפקידו שר הבטחון ולהציל את צה"ל,...
גלנט, איש השמאל הקיצוני והמסוכן לצה"ל, למדינת ישראל וליהודים אשם במה שקורא כוח האפס הזה תמך בסרבנים הבוגדים וגרם לפגיעה בצה"לחייבים להעיף אותו מיידית מתפקידו שר הבטחון ולהציל את צה"ל, את מדינת ישראל ואת היהודים.
המשך 14:34 13.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריה
רק כך
14:25 13.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
כל הגיוס היום הם חובשי כיפה הצביעו לבן גביר וסמוטריץ. עדין מצלצל להם בראש שראש המפלגה ושר האוצר ורגל בביטחון הוראה למחוק כפר פלסטיני ויש גיבוי לא גינוי
14:10 13.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רואה חשבון
בתגובה ל: משה
, המתחייבים הם יהודים מאמינים ונאמנים ולא הזבל של השמאל הסרבנים והבוגדים. יישר כוח גדול ליהודים הרמוניים שמתגייסים לצה"ל גם השביל לשמור על תומך מחבלים כמוך.
14:35 13.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר