הותר לפרסום כי משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי פיענחו את פיגוע הדקירה שבוצע לפני כשלושה שבועות בגילה, בו גבר בן 30 נפצע באורח קשה. אתמול הוגשה הצהרת תובע נגד שלושת המחבלים שביצעו את הפיגוע,  לקראת כתב אישום שצפוי בימים הקרובים.

כזכור, פיגוע הדקירה התרחש ב-20 ביולי בשעות הערב בשכונת גילה בירושלים, כש מהמקום פונה פצוע תושב המקום באורח קשה לקבלת טיפול רפואי. המחבלים נמלטו מהמקום לכיוון בית לחם, וכוחות משטרה ביצעו סריקות אחריהם. במקביל המשטרה והשב"כ החלו באיסוף ממצאים ונפתחה חקירה לבירור נסיבות המקרה – כשבתום פעולות חקירה ראשוניות, התחזק החשד כי מדובר בפיגוע טרור.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דוברות המשטרה)

יומיים אחרי הפיגוע דווח כי נעצרו שלושה פלסטינים תושבי בית לחם בני 17-19, החשודים בביצוע פיגוע הדקירה. מחקירת המחבלים בשב״כ עולה כי החשודים הגיעו לשכונת גילה ביום הפיגוע רגלית יחדיו מכיוון בית ג׳אלא כשהם מצוידים בשלושה סכיני קצבים גדולים שרכשו באותו היום, זאת במטרה לרצוח יהודי ולהיות "שאהידים".

על פי החשד, ביום הפיגוע נפגשו השלושה, רכשו סכינים ונסעו בדרך עפר לעבר שכונת גילה. בשלב מסוים ירדו מהרכב ונכנסו רגלית לשכונה. לאחר שהגיעו לשכונת גילה כשהסכינים מוסתרים על גופם, המחבלים חיפשו קורבן יהודי ופגשו בצעיר תושב המקום ברחוב. לאחר שפנו אליו ובתשובתו הבינו כי אכן מדובר ביהודי, דקרו אותו מספר פעמים באכזריות.

שניים מהמחבלים שנעצרו (צילומים: דוברות המשטרה)

לאחר הפיגוע סכין אחת נותרה בגוף הקורבן, סכין נוספת נמצאה בזירה, והשלישית הייתה ברשות אחד החשודים שנמלטו מהמקום לאזור בית לחם לאחר הפיגוע. יממה וחצי לאחר הפיגוע נעצרו החשודים כאמור ע״י כוחות הביטחון באזור בית לחם.

(צילום: דוברות המשטרה)

מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג׳מן אמר מיד לאחר מעצר החשודים: "מאז הפיגוע לא חסכנו מאמצים ומשאבים בכדי להבין את נסיבות המקרה, להתחקות אחר זהות החשודים, לאתר וללכוד אותם. הבוקר הסתיים המצוד אחר המחבלים, סגרנו מעגל ואני רוצה להודות לכל הכוחות שהשתתפו במצוד אחר המחבלים ופעלו בשיתוף פעולה יחד, מהמשטרה, מצה״ל ומהשב״כ. אני בטוח כי חוקרי ימ״ר ירושלים ושב״כ יעשו כעת את כל פעולות החקירה הנדרשות בכדי למצות את הדין עם המחבלים. אני רוצה לחזק את בני משפחתו של אור שנפצע בפיגוע באורח קשה ולאחל לו החלמת מהירה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דוברות המשטרה)

מעצרם של המחבלים הוארך מעת לעת בבית המשפט, ועם סיום החקירה בימ״ר ירושלים ובשב״כ גובשה נגדם תשתית ראייתית לביצוע הפיגוע. כאמור, אתמול הוגשה נגדם הצהרת תובע לקראת כתב אישום שצפוי בימים הקרובים ע״י הפרקליטות. כמו כן מעצרם הוארך שוב בבית המשפט בארבעה ימים נוספים, עד ה-11 באוגוסט.