חדשות

סקר הארץ: הבית היהודי המפלגה השניה בגודלה

סקר עיתון הארץ מהיום מגלה כי לו היו נערכות הבחירות היום, היה הליכוד מנצח עם 25 מנדטים, אך הבית היהודי הייתה זוכה ל-16 מנדטים והופכת למפלגה השניה בגודלה

סקר הארץ: הבית היהודי המפלגה השניה בגודלה
צילום: הבית היהודי. יום עצוב לאזרחים (צילום: פלאש 90)

סקר עיתון הארץ המתפרסם היום קובע כי לראשונה הבית היהודי הפכה להיות המפלגה השניה בגודלה בכנסת.

לפי סקר הארץ שמפורסם היום (ו') ונערך בתחילת השבוע, אילו הבחירות לכנסת היו נערכות היום, הליכוד היה מקבל 25 מנדטים, הבית היהודי 16, העבודה 15, ישראל ביתנו 14, יש עתיד 13, מרצ 10, ש"ס ויהדות התורה 7 מנדטים כל אחת, התנועה 4 והמפלגות הערביות 9.

במקרה כזה גוש הימין מונה 55 מנדטים, גוש השמאל 34 מנדטים, החרדים עם 14 מנדטים והמרכז עם 17 מנדטים.

שתי המפלגות שמתרסקות הן ש"ס ויש עתיד שנחתכות כמעט בחצי.

הסקר קובע כי אם משה כחלון מצטרף לפוליטיקה, הניזוקות העיקריות יהיו התנועה שנמחקת, הליכוד, העבודה, ישראל ביתנו ויש עתיד. במקרה כזה, הליכוד יקבל 21 מנדטים, הבית היהודי נשארת המפלגה השניה בגודלה עם 16 מנדטים, כחלון 15, העבודה 13, ישראל ביתנו 12, יש עתיד 11, ש"ס ויהדות התורה 7 מנדטים כל אחת, מרצ 9 והמפלגות הערביות 9.

במקרה כזה גוש הימין יורד ל-49 מנדטים, גוש השמאל יורד ל-31 מנדטים, החרדים נשארים עם 14 אך גוש המרכז מתחזק ל-26 מנדטים.

בסקר נבדקו מניעיו של השר ליברמן לפרק את השותפות עם הליכוד. 45% מהמצביעים יחסו לו "מניעים מפלגתיים ואישיים", 35% ייחסו לו "מניעים עקרוניים".

מדובר בסקר הטוב ביותר עבור הבית היהודי מאז הבחירות – בסקרים קודמים של עיתון הארץ קיבלה המפלגה בין 12-15 מנדטים.

תגובות

4
4
אזרחי
11.07.14

מדבר סקר תרחק !

3
יואב
11.07.14

נפתלי בנט כל עוד לא יפריעו לנפתלי בנט להוביל את המפלגה קדימה,השמים הם הגבול. ההופעה שלו מול "ועידת השלום" היא לא פחות מהירואית!! עם החוץ הוא מסתדר יפה מאוד,הבעיה שלו היא רק מ"אנשי שלומינו"

2
עירית
11.07.14

ליואב, בנט לא ראוי שיתייצבו מאחוריו אופורטוניסט ולא אמין. הכל אצלו זה אמביציה אישית. לדבר בצורה מרשימה הוא יודע אבל זה לא מה שהופך אותו למנהיג ראוי בעיניי

1
אורח
11.07.14

תקומה בבחירות הבאות לא עם בנט זה פחות 3-4 מנדטים...