חדשות

"במקום סמוטריץ' ובן גביר": השר מהליכוד דוחף לממשלת אחדות

נחום ברנע בידיעות אחרונות: התכנית של גלנט: בן גביר וסמוטריץ' החוצה; גנץ ולפיד פנימה. גלנט יחתור למהלך גם אם יידרש לוותר על תפקיד שר הביטחון"

"במקום סמוטריץ' ובן גביר": השר מהליכוד דוחף לממשלת אחדות
צילום: (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

העיתונאי נחום ברנע חושף בטורו בעיתון 'ידיעות אחרונות', כי שר הביטחון יואב גלנט, דוחף להקמת ממשלת אחדות עם מפלגת המחנה הממלכתי וגורמים נוספים על חשבון מפלגות הציונות הדתית ועוצמה יהודית.

על פי הדיווח של ברנע: "מה שישראל צריכה עכשיו, בדחיפות, מנקודת הראות של שר הביטחון יואב גלנט, הוא ממשלת אחדות לאומית".

ברנע מציין כי על פי התכנית של גלנט "בן גביר וסמוטריץ' החוצה; גנץ ולפיד פנימה". ברנע מבהיר כי גלנט מוכן לוותר על תפקידו כשר הביטחון, כדי להוציא את המהלך לפועל.

יואב גלנט בעד| צילום: יואב גלנט מצביע בעד החוק (צילום: בנצי רובין)

בימים האחרונים הקריאות להקמת ממשלת אחדות הולכות וגוברות, כאשר גם מתנגדיו הגדולים ביותר של נתניהו קוראים לצאת למהלך פוליטי.

היועץ והפעיל הפוליטי רונן צור – הידוע באמירותיו הקיצוניות כנגד הממשלה וחבריה – יצא שלשום בקריאה מפתיעה ודוחק באופוזיציה להצטרף לממשלה בראשות נתניהו.

צור ידוע באמירותיו הקשות והקיצוניות כנגד הממשלה, כנגד נתניהו וכל שיתוף פעולה איתם ומתחייב במשך זמן כי ראש הממשלה נתניהו, שר המשפטים לוין ואחרים מהקואליציה "יסיימו בסרבל כתום" ושיעמדו לדין על פשעים כנגד המדינה והאשמות נוספות.

שלשום מפרסם צור באופן מפתיע פוסט ברשת הטוויטר בו והפציר: "חייבים לעצור. ט׳ באב הקשה והכואב ביותר. אוירת חורבן ממשית. שיח עזיבה מכל עבר. שיח היפרדות נורא. הצבא שהיה משענת בטון יצוק הופך לקנה רצוץ. תחושה של איום קיומי, אי ודאות ובהלה במיליוני בתי אב ואם. חייבים לעצור. זאבים טורפים סביבנו מייחלים לרגע חולשה. מטורפים קיצוניים בתוכנו משרתים את האויב. סוכני בגידה שמקור כספם במדינות עוינות מציתים בינינו אש. חייבים לעצור".

בנוסף פונה צור לחברי האופוזיציה ודחק בהם: "אני מבקש מגנץ איזנקוט ומיכאלי. קיומנו ועוצמתנו חשובים מכעסנו. אנא. כנסו כעת לממשלת חירום. החליפו את המטורפים. קחו פיקוד על הבטחון, המשפטים, בטחון הפנים. שימו יד על ההגה. אל תתנו להם להחריב את הבית. לפני הדם. לפני היזע. לפני הדמעות. חייבים לעצור".

תגובות

53
38
אפי
28.07.23

חברים יש שני יהודים יש יהודי משחי חרדי ויש יהודי לברלי הצד החרדים המשחים לא מכירים במדינת ישראל כמו שהיה ומאמנים שהאלוהים יעשה מדיינה כך שישראל בבעיה כיומית

37
י ש.
28.07.23

חייבים לעצור את החתרן הזה,הממשלה חייבת להישאר בהרכבה הנוכחי בלבד.

1
דמוקרטי
28.07.23

זה כבר שמור לממשלה הקודמת של בנט ולפיד .לעבור את הפיגור שלהם זה כמעט לא הגיוני

2
צופה ובוכה
28.07.23

, הממשלה של בנט ולפיד פעלה למען אזרחי המדינה. לא למען אינטרסים אישיים ומיגזריים : חוק המתנות, חוק דרעי, חוק טבריה, חוק הרבנות, ועוד ועוד. הכל שחיתויות ואינטרסים צרים. שום חוק למען האזרח הקטן, למען הקשישים, אימהות חד הוריות, נערים בסיכון, תשושי נפש, ניצולי שואה מערכת הרפואה, חיילים משוחררים - גורנישט, נאדה, אפס. ביטול עילת הסבירות - כדי לרכז יותר כוח אצל הפוליטיקאים. המדינה נחרבת - ולהם לא איכפת. מאחזי עיניים ושקרנים מדופלמים. ממשלת נוכלים, גזענים והזויים. השילוש הלא קדוש.

3
אייל מיארה
28.07.23

נכון.יש להשאיר את כל חלאות המין האנושי בממשלה הממשלה צריכה לשמור על התואר 'הממשלה הכי דפוקה בהסטוריה'.

36
דני כנפו
28.07.23

סוף סוף צדיק בסדום..... המבוגר האחראי היחיד בממשלה שאכפת לו מהמדינה

1
משה
28.07.23

בהמה דו רגלית מקומך ביער בפולין

2
יש מקום במרוקו חורשה לצאצאים של מרוקקים
28.07.23

אתה רק עם כנף אחת?איך מרוקקי כמוך חצי ציפור?אתה עף במעגלים?

3
גם הזבל זינדברג הפילגש של הסבא הכלב שלך
28.07.23

שוב הזבל המוסלמי צאצא של ילדה מפגרת והאבא שלה מוסלמי שהביאו ביחד מוסלמי מכוער,מפגר,מוגבל, ומטונף כמוך,העריות שהם עשו ביחד הם המוגבלות שלך,מוסלמי אנטישמי ארור כמוך לא צריך לקחת לפולין,אלא ליד הזבל הפרקינסון, עראפת הסבא שלך,שם מקום זבלה כמוך על יד השיש,

4
לוחם סייבר
28.07.23

התגובות האלה הן של בוט איראני שזורע שינאה והרס. לא להתייחס.