מתכון לעוגיות שקדים ללא גלוטן
החומרים:
1/4 2 כוסות שקדים קלופים (כ-340 גרם)
2/3 כוס סוכר
2 חלבוני ביצה, בטמפרטורת החדר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית שקדים
1/2 כפית תמצית וניל
לקישוט:
חצאי שקדים / שקדים קלופים / צימוקים
מתכון לעוגיות שקדים ללא גלוטן – אופן ההכנה:
ראשית, מכניסים למעבד מזון את השקדים וטוחנים דק, עד שמתקבלת אבקה. מוסיפים שליש כוס סוכר, וממשיכים לטחון.
בינתיים, מחממים תנור לחום בינוני.
מקציפים את החלבונים והמלח עד שמתקבל קצף עדין. מוסיפים עוד שליש סוכר וממשיכים להקציף.
את אבקת השקדים מוסיפים לקצף בתנועת קיפול, עד שהם הופכים לחלק אחד.
בשלב הזה מוסיפים תמצית שקדים וממשיכים לקפל את הבלילה, עד שהתמצית נבלעת בתוכה.
יוצרים עוגיות בצורות שאתן אוהבות, מניחים על תבנית אפייה ומעל מניחים פרי מיובש או שקד.
אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות מוכנות.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים