אחרי דיונים סוערים שנמשכו כמה ימים, חברי ועדת החוקה אישרו באופן סופי את נוסח הצעת החוק לשינוי עילת הסבירות וכעת החוק יעבור לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת.

הוועדה דחתה את כל 27,670 ההסתייגויות שהוגשו מטעם חברי הכנסת ולכן החוק יעלה לפי הנוסח המקורי שהוצג על ידי יו"ר הוועדה שמחה רוטמן – ללא כל שינוי או ריכוך.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ההצבעות בוועדת החוקה (צילום: סרוגים)

השלב הבא והאחרון יהיה האישור בקריאה שנייה ושלישית במליאה, ולכן מכן החוק ייכנס לתוקף.

כידוע, כנס הקיץ יסתיים בסוף חודש יולי – אך בשל העובדה שיום רביעי הבא זה ערב צום תשעה באב, בקואליציה מתכננים להתחיל את דיוני המליאה כבר ביום ראשון בבוקר, וזאת על מנת להספיק את האישור הסופי של החוק לשינוי עילת הסבירות.

מכיוון שמדובר בדיון לאישור בקריאה שנייה ושלישית, האופוזיציה ביקשה לקיים פיליבסטר של עשרות שעות נגד החוק – אך ועדת הכנסת אישרה להשתמש בסעיף 98 המפורסם, שמאפשר קיצור של סדרי הדיון.

בסופו של דבר הוחלט שהדיון במליאה יתחיל ביום ראשון בשעה 10:00 ויימשך עד יום שני בצהריים, אז יעברו לשלב ההצבעות.