המדינה הגישה אמש (חמישי) את תגובתה לבג"צ ארגוני השמאל כנגד שהות הישיבה ביישוב חומש בשומרון. מתשובת המדינה עולה כי בכוונת הדרג המדיני לאשר באופן קבוע את שהות ישיבת חומש ביישוב חומש, המדינה מבקשת מבג"צ לאפשר לה לסיים את כלל הליכי ההסדרה במקום בחודשים הקרובים ולדחות את המשך ההליך בבג"ץ לעוד כ- 10 חודשים.
"עצם השמירה על נוכחות ישראלית נושאת חשיבות מדינית"
המדינה פתחה וכתבה בתשובתה: "כוונת הדרג המדיני להסדיר את השהות הקבועה של הישיבה במקום", עוד נכתב כי על רקע רצח תלמיד ישיבת חומש יהודה דימנטמן הי"ד ישנה חשיבות מדינית לשהיית ישראלים במרחב חומש: "הדרג המדיני מבקש להדגיש בפני בית המשפט הנכבד כבר בפתח הדברים, כי על רקע רצח תלמיד הישיבה שהתרחש במקום, עצם השמירה על נוכחות ישראלית מתמדת במרחב, על גבי אדמות מדינה, כדין, ומבלי להפריע לשימוש בעלי החלקות הפרטיות באדמותיהם, נושאת עימה חשיבות מדינית ראשונה במעלה".
במכתב הוסיפו והסבירו: "גדיעת הנוכחות הישראלית במקום עלולה לגרור עימה השפעה שלילית רוחבית בהיבטי סדר ציבורי, בכל מרחב איו"ש".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לסיום ביקשה המדינה מספר חודשים לצורך השלמה הליכי הסדרת הישיבה בחומש: "נסיבות העניין, בית המשפט הנכבד מתבקש לאפשר למדינה למצות את ההליך התכנוני לשם הסדרת דרכי הגישה אל אדמות המדינה במסגרת הליכי התכנון של הישיבה במקום. מוצע, כי יתאפשר למדינה להגיש הודעת עדכון מטעמם בעוד 10 חודשים".
יוסי דגן: "זה המעשה הציוני הנכון"
יוסי דגן ראש מועצה אזורית שומרון מסר: "זה תחילתו של תיקון ערכי מוסרי ובעיקר צודק, סוף הצדק לנצח גם אם יתמהמה. בא יבוא. ההתיישבות בצפון השומרון היא חגורת הבטחון של כל מדינת ישראל, בניית הישובים חומש שא-נור גנים וכדים וישובים נוספים במרחב היא המעשה הציוני הנכון בעת הזו".

בני גל ממגורשי חומש מסר: "שמחים לראות שמדינת ישראל מכירה מחדש בחשיבות ההתישבותית והביטחונית של חומש. השולט בחומש הוא השולט בכל מישור החוף, סמוכים ובטוחים שמדינת ישראל תמשיך בהליכי ההסדרה."
גם שמואל וונדי מנכ"ל ישיבת חומש התייחס לתשובת המדינה ואמר: "ב"ה התקדמנו שלב נוסף ועוד צעד בתיקון העוול. שמחים שמדינת ישראל עושה את המובן מאליו, מצפים מהממשלה להסדיר בפועל את החזרה לכל ישובי צפון השומרון וגוש קטיף בקרוב".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
יופי ... חה.. חה.. חה..
מצוין ... בטח אחרי פנוי חאן אל אחמאר...
18:07 07.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוי כמה שאתם עלובים-פלא ששרדנו עם מטומטמים כמוכם בהנהלה????????????פחדן על מלא או מטומTם על מלא?-מה גורם לך לחשוב שעזה לא תעבור ליו"ש אחרי שיגרשו משם יהודים.?????????????שיוויון לערבים ב 8200 וקורס טיס????????????
קריסת הפרוגרס המטורלל????????????
15:44 07.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
בגץ שונא ישראל הזיה שאנחנו צריכים מהם בכלל דין וחשבון! שופטים הנותנים גב למחבלים הם לדעתי כמו המחבלים עצמם (שהרי פסיקותיהם ההזויות מביאות לנו עוד ועוד טרור)
15:35 07.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Avenstein@gmail.com
ככה זה עושים כל דבר לא חוקי
15:25 07.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גאק
שקרנים
15:11 07.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר