מבזקים
סרוגים

היסטוריה בתל אביב: הרכבת הקלה תחל לפעול בקרוב

אחרי סדרה של תקלות ועיכובים, הרכבת הקלה בגוש דן קיבלה את אישור הבטיחות הנדרש מחברת הבדיקה הגרמנית. במשרד התחבורה אומרים כי הקו האדום יתחיל לפעול כבר החודש

י"ג תמוז התשפ"ג
היסטוריה בתל אביב: הרכבת הקלה תחל לפעול בקרוב
היסטוריה בתל אביב: הרכבת הקלה תחל לפעול בקרוב צילום: (צילום: מרים אלסטר\פלאש 90)

עכשיו זה רשמי: אחרי סדרה של דחיות ותקלות, הרכבת הקלה בגוש דן קיבלה הבוקר (ראשון) את אישור הבטיחות הנדרש מחברת הבדיקה הגרמנית. כתוצאה, גורמים במשרד התחבורה אומרים כי הרכבת הקלה תתחיל לפעול במהלך החודש הקרוב.

ההפעלה הצפויה של הקו האדום מגיעה אחרי שנים של דחיות ועיכובים בפרוייקט. במקור הקו היה אמור להיפתח בנובמבר האחרון, אך בחברת נת"ע דחו את הפתיחה מספר פעמים. במשרד התחבורה קיוו שהכן יתחיל לפעול עד יום העצמאות, אך בהמשך גם זה נדחה לחודש יוני.

הגורם המרכזי שהוביל לעיכובים היה סדרה של תקלות במערכת האיתות של הרכבת, שלא פעלה כצפוי ויצאה בלימות פתאומיות. בנוסף, חברת הבדיקה הגרמנית מצאה כי רכבות שעוצרות בתחנות מתגלגלות לאחור בחלק מהמקרים לאחר העצירה.

אישור בטיחות הרכבת הקלה בתל אביב משרד התחבורה