הפרשן הפוליטי עמית סגל, מתייחס לדיווח בחדשות 13, לפיו השופטים הודיעו לאנשי הפרקליטות כי יהיה להם קשה מאוד להוכיח שוחד בתיק 4000 נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואומר כי זה מכיח עד כמה תפקיד היועמ"שית גדול על מי שממלאת אותו.

בציוץ בטוויטר כתב סגל: "עוד ערב שבו מסתבר עד כמה תפקיד היועמ"שית גדול במאה רמות על גלי בהרב מיארה".

סגל פרסם ציוץ נוסף וכתב: "ועוד ערב שבו מתברר שגם מנדלבליט לא היה מהגדולים שביועמ"שים".

אחרי שהשבוע קראו שלושת שופטי ההרכב בראשות רבקה פרידמן-פלדמן לפרקליטי שני הצדדים לשיחה סודית בלשכתם, הערב חושפים כתבי המשפט של חדשות 13 את תוכנה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

משפט נתניהו, ארכיון (צילום: חיים גולדברג)

ברוך קרא ואביעד גליקמן מפרסמים הערב כי לפני יומיים, במהלך דיון במשפט נתניהו קראו השופטים אליהם לחדר את נציגי הפרקליטות ואת סנגוריו של ראש הממשלה. במהלך הפגישה העבירו השופטים מסר חד וברור לבכירי הפרקליטות שיתקשו להוכיח שוחד בתיק 4,000.

יש לציין כי נתניהו נאשם בשלושה תיקים שונים: בתיק 1,000 ו-2000 הוא חשוד במרמה והפרת אמונים, ובתיק 4,000 בשוחד, מרמה והפרת אמונים. הסרת סעיף השוחד, מורידה את חומרת העבירות. זה לא אומר שנתניהו כבר ייצא זכאי, וגם בעבירות מרמה והפרת אמונים אפשר להגיע לעונש מאסר, אבל ללא ספק מדובר במכה קשה לפרקליטות.

נזכיר כי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, מסרבת להפצרות של שופטי התיק לפנות למסלול של גישור פלילי – שיכול להגיע להסדר טיעון ולהקלה באישומים ובעונש.