אתמול (רביעי) הודיעה ח"כ אורנה ברביבאי באופן רשמי שתתמודד על ראשות עיריית תל אביב-יפו, בבחירות המקומיות שייערכו בסוף חודש אוקטובר הקרוב, וכעת מתברר מתי היא תסיים את כהונתה בכנסת.

לסרוגים נודע כי ברביבאי תתפטר מתפקידה כחברת כנסת בסוף חודש יולי, עם תום כנס הקיץ.

כזכור, יו"ר יש עתיד יאיר לפיד התנה את התפטרותם של חברי הכנסת שלו שמעוניינים להתמודד בבחירות המקומיות, ולאחר ההחלטה של ברביבאי לעשות כן, היא תצטרך בקרוב לפנות את מקומה בכנסת.

מי שעתיד לכהן בסיעת יש עתיד במקומה יהיה ירון לוי, מקום 26 ברשימה, שכיום מחזיק בתפקיד סגן ראש העיר בת ים.

מימין: ירון לוי (צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90)

ברביבאי: קוראת לחולדאי שלא להתמודד

כאמור חברת הכנסת והשרה לשעבר אורנה ברביבאי הודיעה אמש (רביעי) על התמודדותה לראשות עיריית תל אביב-יפו. בהצהרה שנשאה יכנסת

חד עם ראש האופוזיציה יאיר לפיד ברביבאי הודיעה כי מעתה בכוונתה להקדיש עצמה להתמודדות בבחירות לראשות העיר שייערכו באוקטובר הקרוב.

קרדיט צילום: אלעד גוטמן

"הגיע הזמן להחזיר את תל אביב- יפו לתושביה. לשמור עליה כעיר חופשית ומגוונת, לפתח אותה כמוקד כלכלי ותרבותי ולהחזיר את פירות ההשקעה לתושבים" אמרה ברביבאי. "העיר צריכה להיות יותר שמחה, מסודרת ופתוחה לתושביה. בשנים האחרונות אנו עדים לאיבוד שליטה בניהול פרויקטים רבים והתושבים מותשים מהניסיון לקיים שגרת חיים בטוחה ונוחה. לצורך כך נדרשת מנהיגות וניסיון בניהול מערכות גדולות, אותן אני מביאה".

עוד קראה לראש העיר המכהן רון חולדאי שלא להתמודד שוב בבחירות הקרובות. לדבריה, "רון חולדאי הוא ראש עיר טוב שתרם רבות. אני מאמינה כי בחלוף 25 שנות כהונה, רון שאוהב את העיר, יגלה אחריות ולא יתמודד. דווקא בעת החשובה הזו, תפקידו לוודא שתל-אביב-יפו תעבור לידיים הנכונות".