היום נחגג ברחבי העולם יום טבעות הבצל הבינלאומי, לכבודה של התוספת המטוגנת. המקור המדויק של המנה לא ידוע, אך מתכון שנראה כמו טבעות בצל הופיע בספר מתכונים משנת 1802, ובשנים המוקדמות של המאה ה-19 פורסם בעיתון הניו יורק טיימס מתכון לטבעות שנטבלו בחלב וצופו בקמח.

טבעות הבצל היו באותן שנים חדשניות ומהפכניות בעולם הקולינרי, כיוון שאף אחד לא חשב שהמאכל המריר יכול להיות מתוק וטעים. טבעות הבצל מורכבות מפרוסות בצל, שנטבלות בבלילה ומטוגנות בשמן עמוק. הצורה העגולה של הבצל מועילה בשלב הטיגון, ובד"כ מוגשות לצד רטבים כלשהם בשביל הוספת טעם.

הבצל המצופה הפך לחלק בלתי נפרד מתרבות המזון המהיר, אך תוכלו בקלות להכין אותו בעצמכם בבית:

מצרכים:

3 בצלים גדולים

1 כוס קורנפלור

1 כוס אבקת אפייה

1/2 כוס קמח לבן

מלח

2 ביצים

פפריקה אדומה

שמן

הוראות הכנה:

פורסים את הבצלים לעיגולים ומפרידים לטבעות

בתוך קערה שופכים את הקורנפלור, אבקת האפיה, הקמח והמלח

בקערה נוספת טורפים את הביצים עם מעט פפריקה אדומה

טובלים כל טבעת בצל בתערובת הביצים ואז בתערובת הקמח, ומכניסים לשמן רותח

המתכון באדיבות מסעדת "המבורגר ברלין"