היום נחגג ברחבי העולם יום שטרודל התפוחים, לכבודו של המאפה הטעים והמתוק. מקור המילה שטרודל היא ככל הנראה מהשפה הגרמנית העתיקה, אבל המאפה עצמו הוא במקור מהמטבח האוסטרי, ואף מופיע בספרי בישול עתיקים משנת 1696 בספריית העיר וינה.

משמעות המילה הגרמנית היא מערבולת, המתארת את האופן בו שכבות המאפה עוטפות את המילוי. גם התו שטרודל במקלדת @, שנקרא בעברית כרוכית, מזכיר את הצורה בה מגולגל הבצק.

רוצים לחגוג את היום החגיגי?

מתכון טעים: שטרודל תפוחים דל קלוריות

מצרכים

שטרודל אחד, כ-10 מנות

4 דפי בצק פילו מופשרים

3 תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 כפות שמן קוקוס

3-4 כפות של סוכר חום

(צילום: יח"צ)

1 כפית של תמצית וניל

1 כף קורנפלור

2 כפות מיץ לימון סחוט

1 כפית קינמון

1-2 כף סילאן

אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה

הכנת המילוי:

חממו מחבת רחבה וכאשר היא חמה הוסיפו את שמן הקוקוס. הוסיפו את התפוחים וחממו במחבת כ-10 דקות, עד שיתרככו.

בצלוחית נפרדת ערבבו קורנפלור ומיץ לימון וכן סוכר חום, ואז הוסיפו את התערובת לתפוחים שבמחבת וערבבו מספר דקות.

הוסיפו גם את הקינמון וערבבו היטב. לאחר מכן, קררו את התערובת

הכנת בצק הפילו:

על תבנית עם נייר אפייה הניחו את דפי הפילו, כך שיכסו חלקית אחד את השני. החלק העליון שבדפים משחו בכף שמן קוקוס.

הניחו בחלק הרחב של העלים את מלית התפוחים שהתקררה. וודאו כי בשוליים אין מלית על מנת שתוכלו לסגור את הדפים סביבה.

הדקו את המלית וגלגלו את עלי הפילו סביבם כך שנוצר מלבן, ואז הברישו את השטרודל בסילאן.

הכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 18-20 דקות, או עד שהשטרודל מזהיב.

קררו את השטרודל ופזרו מעל אבקת סוכר.

המתכון באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית