בשל הפיגוע הקשה בעלי: הדיון הראשון בצמצום עילת הסבירות שהיה אמור להתקיים מחר (רביעי) בוטל ויועבר למועד אחר. הדיון שמרכזו הוא העיסוק בצמצום עילת הסבירות היה אמור להתקיים מחר בשעות הבוקר אך לאור פיגוע הירי החמור שגבה את חייהם של ארבעה קורבנות הדיון בוטל.  הקואליציה החליטה לקדם את הסעיף הזה בכנס הקיץ שמסתיים בסוף חודש יולי, כאשר שאר הנושאים ברפורמה המשפטית יידחו למושב הבא.

מדוברות הכנסת נמסר: "עקב הפיגוע הקשה, ולבקשת מספר רב של ח"כים ומוזמנים לאפשר השתתפותם בלוויות, מבוטלת ישיבת ועדת החוקה שתוכננה למחר בשעה 09:00, בנושא הצעת חוק יסוד: השפיטה (תיקון- עילת הסבירות)." עוד הוסיפו כי הודעה על מועד חדש תגיע בהקדם.

Yonatan Sindel/Flash90

באופוזיציה תקפו מוקדם יותר היום (שלישי) את ההחלטה לכנס את הוועדה לנושא החקיקה המשפטית, וטענו שבכך הקואליציה "חשפה" את העובדה שהיא לא מעוניינת במציאת פשרה. גם מובילי המחאה נגד הממשלה הודיעו שיחריפו את המאבק נגד הרפורמה המשפטית ואף צפויים לכנס בשעות אחר הצהריים מסיבת עיתונאים, ובה יכריזו על צעדי מחאה חדשים.

סמוטריץ' ורוטמן מציגים את התכנית שלהם למערכת המשפט (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)

נזכיר כי לאחר פיצוץ השיחות בבית הנשיא לאחר בחירתה של קארין אלהרר, נציגת האופוזיציה מטעם מפלגת  'יש עתיד' לוועדה לבחירת שופטים, החליטו במפלגות האופוזיציה על פיצוץ השיחות עד לאחר שכלל חברי הוועדה ייבחרו. בליכוד זעמו על ההחלטה ולכן הקואליציה החליטה לקדם חלקים מהרפורמה המשפטית באופן חד צדדי ובראשם את צמצום עילת הסבירות על פי מתווה סולברג. באופוזיציה זעמו על ההחלטה ואיימו כי המחאה תשוב לרחובות וכי ההחלטה לא תעבור בשקט.