חדשות

הנשיא הרצוג סופד: "ערב קשה למדינת ישראל"

נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס הערב (שלישי) לפיגוע בעלי במהלך נאום שנשא בטקס הענקת תארים באוניברסיטת בר אילן. במהלך נאומו אמר הרצוג: "הטרור לא ינצח את רוחנו ואת לכידותנו"

( צילום: עמוס בן גרשום/לע״מ)

הנשיא הרצוג סופד במהלך טקס הענקת תארים באוניברסיטת בר אילן: "ערב קשה למדינת ישראל, הטרור לא ינצח". נשיא המדינה יצחק הרצוג נאם היום (שלישי) במהלך טקס הענקת תארים בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר אילן. במהלך הנאום התייחס הנשיא לפיגוע הטרור שהתרחש בעלי ובו נרצחו ארבעה ישראלים.

במהלך דבריו אמר הנשיא: "זה ערב קשה מאד למדינת ישראל. הטרור שוב גובה מאתנו מחיר כבד בדמות נרצחים חפים מפשע ופצועים חפים מפשע. עולמות נחרבו, משפחות מתרסקות. שוחחתי בדרכי לכאן עם ראש המועצה האזורית בנימין, ישראל גנץ, שהיה בדרך למסור את הבשורה המרה למשפחות הנרצחים. כמה עצוב. המציאות הזאת – של איום הולך וגובר על חיי ישראלים, בפעולות טרור במיוחד במרחבי איו"ש הוא אתגר קשה."

Bar Ilan| צילום: צילום: גרגורי באדו

עוד הוסיף הנשיא ואמר: " אני יודע עד כמה קשה ועד כמה צה"ל וכוחות הביטחון עוסקים באתגר הזה יומם וליל במאמצים כבירים. אני מאמין בצה"ל, אני מאמין בשב"כ ובכוחות הבטחון שימצאו את המרצחים והאחראים לפיגוע הנוראי וכי בני העוולה ישלמו את המחיר ויתנו את הדין. אך בשעה קשה זו חשוב לי לומר: הטרור לא ינצח. פשוט כך. לא ינצח את רוחנו, לא ינצח את לכידותנו, ולא ינצח את קיומנו כמדינה יהודית ודמוקרטית."

חדשות סרוגים

את דבריו סיים הנשיא הרצוג בקריאה לציבור והספד לנרצחים: "אני קורא לכל הציבור, במיוחד לאחיותנו ואחיינו ביהודה ושומרון הנמצאים באבל כבד להמשיך ולגלות אחריות וסולידריות כדי שנעבור את הרגע הקשה הזה ויכול נוכל לאויבנו. בשם העם בישראל אני שולח מכאן תנחומים למשפחות הנרצחים, משפחות אנטמן, מסעוד ופיירמן ולמשפחה הנוספת, ונושא תפילה לרפואה שלמה והחלמה מהירה לפצועים."

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

3
גאק
20.06.23

הגיע הזמן לקחת את החוק המדינה נכשלה

הצטרפו אלינו