חדשות

שיתוף פעולה נדיר: סער מגיש חוק יחד עם הליכוד

הצעת חוק חדשה שהוגשה על ידי חברי הכנסת גדעון סער ואליהו רביבו מבקשת לצמצם את זכות הערעור של המדינה במקרים של זיכוי נאשם בפלילים

שיתוף פעולה נדיר: סער מגיש חוק יחד עם הליכוד
צילום: אורן בן חקון/ פלאש90

חברי הכנסת גדעון סער (המחנה הממלכתי) ואליהו רביבו (הליכוד) הגישו ביחד הצעת חוק שתצמצם את ערעורי המדינה על זיכוי נאשמים בפלילים.

לפי ההסבר של ההצעה, המצב כיום קובע כי גם המדינה וגם האזרח יכולים להגיש ערעור על פסק דין פלילי של בית משפט בערכאה ראשונה. הצעת החוק תשנה מצב זה ותקנה את זכות הערעור לנאשם בלבד. למדינה תהיה אפשרות לקבל רשות לערער מבית המשפט של הערעור בנסיבות מיוחדות.

אולם בית משפט, ארכיון (הדס פרוש/פלאש 90)

מטרת ההצעה היא לצמצם את הפער המובנה ביחסי הכוחות בין המדינה לבין האזרח הקטן, ולהגן על אזרח שזוכה בדינו ממצב של רדיפה מתמשכת בדמות הליכי דין ארוכים שפוגעים קשות בחייו.

תמיכה מפתיעה בנשיא: "עתיר זכויות"

העקרון שביסוד ההצעה: מקום ששופט מקצועי או שופטים מקצועיים זיכו נאשם מתקיים ספק סביר לפחות ולא נכון להקנות זכות ערעור למדינה כדבר שבשיגרה להמשיך את ההליכים לערכאה נוספת.

הצעה זאת המגבילה את כוחה של המדינה לערעור על פסק דין קיימת במדינות רבות בעולם, לרבות: קנדה, בריטניה, אוסטרליה, רבות ממדינות ארצות הברית ועוד.

תגובות

5
5
אילן
20.06.23

רביבו למה אתה עושה עסקים עם שמולנים איבדתם את השילטון חבל

4
אס
20.06.23

סער אתה מטרפד חוקיים טובים לערבים כי הנכד שלך הוא חצי ערבי אבל כל מערכת המשפט בזויה כמוך ואין לך חלק בעולם הבא כך גם אם תנסה להשפיע זה יעלה לנכד שלך בביזוי

3
למה להקל על העבריינים?
20.06.23

סער שולט בליכוד בשלט רחוק